Puhdas ympäristöteko – Kiilto Pro Natura

Kiilto Pro Natura on syntynyt luonnon kiertokulusta eikä aiheuta ylimääräistä rasitusta ympäristölle. Natura -sertifikaatti perustuu kiertotalouden ratkaisuihin ja on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Sertifikaatti varmistaa, että tuotteen raaka-aineet ovat uusiutuvista lähteistä ja 100% biohajoavia.

Kasvipohjainen ja 100% biohajoava

Natura-merkittyjen tuotteiden kehityksessä on otettu huomioon tuotteen koko elinkaari. Elinkaari raaka-aineista tuotantoon, käyttöön, hävittämiseen ja kierrätykseen on kestävä. Korkeat vaatimukset asetetaan paitsi ympäristöystävällisyydelle myös kestävyydelle ja laadulle.

Asiakkaamme ovat ihastuneita Natura -sarjaan, koska sen avulla heidän on helpompi saavuttaa myös omat ympäristötavoitteensa samalla nauttien kestävien, laadukkaiden ja käyttäjäystävällisten tuotteiden tuomista tuloksista.

  • Sertifioitu: Joutsenmerkki ja Allergiamerkki
  • Kestävä tinkimättä tehokkuudesta
  • Turvallinen ja käyttäjäystävällinen

Kiilto on kehittänyt Naturan ratkaisuna kiertotalouden haasteisiin. Kiillon ammattisiivouksen tuotteilla on jo pitkään ollut Joutsenmerkki, jolla on tiukat kriteerit tuotteiden käyttäjäturvallisuudelle. Merkki on osoitus käyttäjä- ja ympäristöystävällisistä, mutta silti tehokkaista tuotteista. Natura-sarja on askel eteenpäin, tuotteilla on Pohjoismainen Joutsenmerkki, ne eivät sisällä hajusteita, ja useimmilla niistä on myös Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton allergiamerkki. Allergiamerkki on sertifikaatti Natura-tuotteille, mikä kertoo, että niiden mahdollisuus aiheuttaa ärsytystä tai herkistymisreaktioita on minimoitu.

Jatkuvasti kasvava tuotevalikoima

Osana tavoittelemaansa ympäristöjohtajuutta Kiilto kehittää tuotteitaan yhä vastuullisimmiksi ja ympäristölle kestävimmiksi. Kiillon tuotekehityksessä kehitetään ja testataan jatkuvasti uusia reseptejä, jotka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Tällä hetkellä Natura-sarjan tuotteisiin kuuluu yleispuhdistusaineita, lasipintojen puhdistusaineita ja käsiastianpesuaine. Kiilto Pro Natura -tuotteet on helppo tunnistaa vihreästä Natura-logosta.

Haluatko liittyä mukaan Naturan matkalle?

Kiilto Pro Natura -tuotteilla puhtautta ympäristöä kunnioittaen

Lue lisää

Miten vastuullisuus näkyy raaka-aineiden hankinnassa? Kiillon kriteerit raaka-aineille ovat tavallistakin tiukemmat.

Lue lisää

Mikä vaikuttaa ympäristöön eniten?

Raaka-aineet

Raaka-aineiden kestävällä tuotannolla on valtava vaikutus ilmastoon. Kiilto vaatii, että kaikki raaka-ainetoimittajat ovat sitoutuneita kestävään raaka-ainetuotantoon.

Kulutus

Kestävä kulutus vähentää tuotteen vaikutusta ilmastoon. Annosteluohjeet ja tuotteiden tehokkuustestit toimivat ohjenuorina kestävälle kulutukselle.

Kiertotalous

Resurssitehokkuus ja kiertotalous. Kiilto Pro Natura perustuu kiertotalouteen, kaikki ainesosat palaavat käytön jälkeen omaan kiertoonsa ja ne voidaan käyttää uudelleen.

Miten Kiilto Pro Natura puhdistusaineet syntyvät?

Kestävästi tuotettu pakkaus vaikuttaa tuotteen hiilijalanjälkeen

Kiilto on edelläkävijänä Suomessa valmistanut kierrätysmuovista tehdyn muovipullon ammattisiivouksen tuotteille. Idea syntyi halusta tarjota asiakkaille paitsi ympäristömerkittyjä tuotteita myös luontoystävällisempi pakkausvalinta.

Tiesitkö, että kierrätetystä muovista tehdyn pakkauksen hiilijalanjälki voi olla jopa 50% pienempi verrattuna neitseellisestä muovista valmistettuun pakkaukseen?

Monet Kiillon Natura-tuotteet 1 litran pakkauskoossa pakataan kierrätettyihin muovipulloihin, joten Natura-tuotteita valitessaan asiakas voi tehdä selvästi ympäristöystävällisemmän valinnan. Tavoitteena on lisätä kierrätetyn muovin käyttöä koko ajan. Tämä on tärkeää, sillä pakkausmateriaalilla on suuri vaikutus tuotteen hiilijalanjälkeen.