Palvelut / Rakentaminen /

Suunnittelu

Tietoa, ohjeita ja dokumentteja suunnitteluun

Suunnittelu-osiomme palvelee pääasiassa suunnittelijoita, mutta myös muita rakentamisen ammattilaisia. Tavoitteenamme on auttaa rakennushankkeiden eri osapuolia hallitsemaan kokonaisuuksia entistä näppärämmin. Täältä löydät tietoa esimerkiksi sisäilmastosuunnittelusta, märkätilojen suunnittelusta sekä linjasaneerauksista.

Koulutus

Kiilto tarjoaa ammattiasiakkaille ja yhteistyökumppaneille täydennyskoulutusta monella osaamisalueella. Rakentamisen koulutustarjonta on koottu omalle sivulleen. Koulutussivulta voit valita mm. sisäilmaan ja märkätilaan liittyvää täydenneyskoulutusta oman tarpeesi mukaan.

Märkätilojen suunnittelu ja valvonta

Märkätilat tulee suunnitella ja toteuttaa kosteusteknisesti oikein ja määräysten mukaisesti. Olemme laatineet selkeän ja kattavan suunnitteluaineiston valmiiksi, jotta suunnittelu, toteutuksen ohjaus sekä valvonta sujuvat vaivattomasti. Märkätilat -osiosta voit lukea lisää suunnitteluprosessista. Dokumenttipankista voit ladata asiakirjoja. Koulutuksissamme kerromme, miten asiakirjoja voi parhaiten hyödyntää ja mitä valvonnassa tulee ottaa huomioon.

Mallinnustyökalu

Löydät nyt uudet märkätilarakennetyypit ja 3D-märkätilamallit Kiillon ProdLib-kirjastosta. Kirjastoa on päivitetty tukemaan tietomallipohjaista suunnittelua. Päivitys on toteutettu tekemällä esimerkkiprojekti Revit- ja Archicad-ohjelmiin, josta löytyvät ensi kertaa valmiit rakennetyypit märkätilan seinä- ja lattiarakenteelle kiviainespohjaiselle sekä levyrakenteiselle alustalle.

Hiilijalanjälkilaskin

Uusi ja innovatiivinen hiilijalanjälkilaskin helpottaa suunnittelijan työtä, sillä sen avulla voidaan nopeasti arvioida märkätilan rakenteen hiilikuormaa ja saada tietoa materiaalivalintojen tueksi. Kiillon hiilijalanjälkilaskimen löydät ProdLib-kirjastosta.

Kiilto Suunnittelu sisäilma

Sisäilmasuunnittelu

Kiilto tarjoaa rakennushankkeen elinkaaritavoitteita tukevia ratkaisuja rakentamiseen. Lisää tietoa sisäilmaratkaisuista ja -tuotteista on koottu Sisäilmasuunnittelu-osioon. Suosituissa Sisäilmakoulutuksissa tarjoamme ajankohtaista asiaa tuotetiedoista, määräyksistä ja ohejista sekä käymme läpi mm. suunnitteluaineistoa ja tuotteiden valintaa ja vertailua helpottavia työkaluja.

Kiilto-Sisätila-Parquetfloor

Kuivan tilan ratkaisut

Lattianpäällysteiden materiaalikortti on laadittu suunnittelun, tuotevalintojen- ja vertailun tueksi. Se auttaa lattioiden toteutusten kokonaisuuksien hahmottamisessa. Materiaalikortin avulla voit varmistaa oikeat materiaalivalinnat erilaisille lattairatkaisuille.

Lue lisää

Märkätilat kerralla oikein – 3D-mallinnustyökalu ja hiilijalanjälkilaskuri helpottavat arkkitehtien ja suunnittelijoiden työtä

09.01.2024
Lue lisää

Suositut oikopolut