Ratkaisut / Teollisuuden liimat /

CLT- ja liimapuuteollisuus

Oikein suunnitellut ja toteutetut kantavat puurakenteet kestävät sukupolvesta toiseen vaativissa olosuhteissa. Asiakkaanamme saat prosessiisi optimoidut liimausratkaisut ja korkealaatuisen kokonaispalvelun kantavien puurakenteiden tuotantoon.

Kantavien puurakenteiden liimaus on yksi vaativimmista puun liimauksen muodoista. Rakenteet suunnitellaan kestämään kymmenien vuosien ajan. Myös liimauksen on tällöin kestettävä osana rakennetta vuodenaikojen muutoksista johtuva vaihteleva kuormitus.

Formaldehydivapailla tuotteillamme voit varmistaa korkealaatuinen lopputuloksen. Testauspalvelumme ja teknisen tuemme avulla kehitämme vaativia liimausprosesseja entistäkin paremmaksi.

Esimerkkejä liimausratkaisuistamme

Sormijatkaminen

Rakennepuutavaran sormijatkokselta vaaditaan hyvää lujuutta. Ylimääräistä pursetta on hyvä välttää, jotta prosessissa seuraava höyläys sujuu tehokkaasti puumateriaalia hukkaamatta.

Lamelliliimaus

Lamelliliimauksessa liiman on toimittava kaikissa olosuhteissa luotettavasti tuotantoympäristön lämmön tai kosteuden muutoksista huolimatta. Isoista liimauspinta-aloista johtuen liiman levitysmäärä on keskeinen optimoitava tekijä liimauksen laadusta tinkimättä.


CLT-rakenteet

CLT-elementtien kysynnän kasvaessa on tärkeää pysyä kehityksen kärjessä myös liimauksen laatuun ja liimausprossien tehokkuuteen liittyen. Oikealla liimavalinnalla pystyy myös vaikuttamaan liimauksen jälkeisiin työvaiheisiin, esimerkiksi lapepinnasta läpi tulleen purseen poistoa minimoidakseen.

Asiakkaamme kertovat

Asiakastarinat

Vaaran Palkki: Suomalaisen puun ja liiman luja liitto

Lue lisää

Tuotebrändejämme

Tuotteet

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme?

Voit myös täyttää alla olevan yhteydenottolomakkeen.

Tutustu Kiillon maailmaan

Uutishuone