Dokumentit / Ammattihygienia /

Pakkausmerkinnät

Käyttöohjeen lisäksi pakkausmerkinnät antavat tietoa tuotteiden sisällöstä, alkuperästä, ominaisuuksista sekä niiden käytöstä ja hävittämisestä.

ALLERGIATUNNUS

Allergiatunnuksen saavat Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetyt täysin hajusteettomat ja väriaineettomat tuotteet.

AVAINLIPPU

Avainlippu -alkuperämerkki osoittaa, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa ja sen kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia.

BIOHAJOAVUUSMERKINTÄ

Nopeasti biohajoavat raaka-aineet pilkkoutuvat luonnossa alle 28 päivässä vähintään 60 prosenttisesti.

CE-MERKINTÄ

CE-merkki on sairaalahygieniatuotteissa, jotka on valmistettu EU:n lääkinnällisiä laitteita koskevan direktiivin mukaisesti. Osalle tuotteista vaaditaan vaatimuksenmukaisuuden arviointi, jonka tekee puolueeton ilmoitettu laitos (ns. Notified Body) ja silloin CE-merkin alla on kyseisen laitoksen numero.

 

JOUTSENMERKKI

Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki myönnetään tuotteille, jotka täyttävät tiukat ympäristövaatimukset. Joutsenmerkin kriteerit ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

KIILTO TURVA

Kiilto Turva -merkki kertoo että tuote sisältää karvasainetta, joka estää tuotteen nielemisen. Karvasaine lisää käyttöturvallisuutta etenkin lapsiperheissä.

M1-LUOKITUS

M1-luokitus kertoo tuotteen vähäpäästöisyydestä ja sen tavoite on edistää vähäpäästöisempien materiaalien tuotekehitystä ja näin parantaa rakennusten sisäilmaa.

NATURA

Kiillon uuden Kiilto Natura -sarjan tuotteet on valmistettu kasvipohjaisista eli uusiutuvista ja biohajoavista raaka-aineista. Tuotteissa käytetyt raaka-aineet on vastuullisesti tuotettuja. Tuotteiden ja pakkausten raaka-aineet kiertävät omissa kiertoketjuissaan.

NSF

NSF-merkki myönnetään tuotteelle, jonka raaka-ainekoostumuksen on todettu soveltuvan käytettäväksi elintarviketeollisuudessa.