Dokumentit / Rakentaminen /

Merkit ja luokitukset

Yleisimmät Kiillon rakentamisen tuotteissa esiintyvät merkit ja symbolit, niiden kuvaukset ja sisältö.

M1-merkki

Merkki osoittaa, että rakennusmateriaalit täyttävät tiukimmat sisäilman päästöluokitukset. Kiillon uusien rakennustarvikkeiden kehityksessä on aina tavoitteena saavuttaa M1-merkki. M1-luokitus on jo yli 70 prosentilla Kiillon myymistä rakennustarvikkeista.

CE-merkki

Vedeneristystuotteet saavat kaikkialla EU:ssa hyväksytyn CE-merkin, kun ne on testattu järjestelmänä yleiseurooppalaisen ETA-hyväksynnän täyttävästi. Kiillon Kerafiber-vedeneristysjärjestelmä sai CE-merkin ensimmäisten alan tuotteiden joukossa

Leed

Leadership in Energy and Environmental Design on yhdysvaltalainen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Can be used in Nordic Swan Ecolabelled buildings

Nordic Ecolabel -teksti kertoo, että tuote on hyväksytty käytettäväksi Joutsenmerkityissä taloissa. Tuotteet ovat listattuna Joutsenmerkin rakennustietokannassa. Pientaloissa, kerrostaloissa ja päiväkotirakennuksissa vaatimukset koskevat rakennusvaihetta, materiaaleja ja energiankulutusta. Joutsenmerkin vaatimukset liittyvät talon energiatehokkuuteen, hyvään sisäilmaan sekä talossa käytettyihin rakennusmateriaaleihin.

VTT-sertifikaatti

Sertifikaatti takaa tuotteen/tuotejärjestelmän täyttävän Suomen rakentamismääräyskokoelmissa ja standardeissa olevat vaatimukset, kun tuotetta käytetään sertifikaatin ohjeen mukaan.

Elintarvikehyväksyntä

Merkillä varustetut liimat täyttävät sekä elintarvikkeiden kanssa suoraan tai välillisesti kosketuksiin joutuvien tarvikkeiden ja materiaalien kehysasetus (EY) N:o 1935/2004:n, GMP-asetus (EY) N:o 2023/2006:n hyvistä tuotantotavoista, Elintarvikelaki L 23/2006:n että muoviasetus (EU) 10/2011:n.

NSF-merkki

NSF-merkin voi saada tuote, jonka raaka-ainekoostumus on todettu soveltuvan käyttöön elintarvikekontaktissa NSF International:n toimesta. Kiillon sertifioidut tuotteet löytyvät NSF:n White Book-listalta

Ruorimerkki

Ruorimerkkiä kantava liima täyttää Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n paloturvallisuusvaatimukset. IMO:n suositukset sisältyvät EU:n laivavarustedirektiiviin (MED), jonka säädösten mukaisuuden Ruorimerkki merenkulun laitteissa tai aineissa osoittaa.

Avainlippu

Avainlippu-alkuperämerkki osoittaa, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Kiilto Oy on saanut avainlipun kotimaiselle tuotannolleen merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.

RMRS-merkki

Russian Maritime Register of Shipping merkkiä kantava liima täyttää Venäjän merenkulkujärjestön paloturvallisuusvaatimukset.