palonesto palonestoaine puu kiilto
Ratkaisut / Palonesto /

Palonestoaineet puulle

Puu on pitänyt pintansa monikäyttöisenä, useaan tarkoitukseen soveltuvana rakennusmateriaalina. Parantamalla puun palonsuojaa saadaan puusta kilpailukykyisempi ja houkuttelevampi tuote monille segmenteille.

Käsittelemällä puu Kiito Fireproof –palonestoaineilla pystytään parantamaan puun palo-ominaisuuksia sekä paloluokitusta. Kiilto Fireproof -palonestoaineet ovat ympäristöystävällisiä, eivätkä heikennä puun muita ominaisuuksia tai vaikuta sen ulkonäköön.

Puulla on loistavat ominaisuudet; se on energiatehokas, kestävä, uusiutuva, helposti työstettävä ja esteettisesti miellyttävä. Käsittelemätön puu on kuitenkin helposti syttyvää, mikä vähentää sen houkuttelevuutta monissa käyttötarkoituksissa kuten esimerkiksi rakentamisessa.

Käsittelemällä puu Kiillon ympäristöystävällisillä Fireproof –palonestoaineilla sen palo-ominaisuuksia ja paloluokitusta voidaan parantaa. Puun palonsuojauksessa pääkäyttötarkoituksia ovat esimerkiksi kattorakenteet, seinät, puupaneelit ja huonekalut. Käsittelyllä voidaan saavuttaa jopa rakennustarvikkeen paras mahdollinen puun paloluokka B,s1-d0.

Useita eri käsittelymahdollisuuksia

Ympäristöystävälliset Kiilto Fireproof W -palonestoaineet ovat yksikomponenttisia, vesiliukoisia, pH-neutraaleja teollisesti applikoitavia aineita. Palonestoaineen ominaisuudet räätälöidään asiakkaan tuotantoprosessin ja vaatimusten mukaiseksi. Mahdollisia käsittelytapoja ovat esimerkiksi:

  • ruiskukäsittely
  • painekäsittely
  • upotuskäsittely
  • sively

Jokainen MDF-, HDF-, lastulevy- tai vanerituotantolinja on uniikki. Myös puutyyppi ja applikointitapa vaikuttavat suuresti tapaan, jolla puuta tulee käsitellä. Kiillon palonestotiimi suunnittelee ja toteuttaa yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan tuotteelle parhaiten soveltuvan palonestokäsittelyn.

Haluatko keskustella lisää palonestoratkaisuista?

Ota rohkeasti yhteyttä!