Ratkaisut /

Palonestoratkaisut

Niin tärkeä elementti kuin tuli onkin, sillä on myös tuhoava voima. Tulelta voidaan kuitenkin suojautua palonestoaineilla.

Palonestoaine on kemikaali jonka tarkoituksena on estää tai hidastaa palon edistymistä materiaalissa johon ainetta lisätään. Kiilto valmistaa ympäristö- ja käyttäjäystävällisiä Kiilto Fireproof -palonestoaineita puulle, paperi- ja pakkaavaan teollisuuteen sekä eristeisiin ja suodatinmateriaaleihin.

Kiilto Fireproof –tuotteiden keskiössä on helppo ja turvallinen käyttö sekä asiakkaan tuotantoprosessin tehokkuuden varmistaminen. Kiilto kehittää tuotteensa yhdessä asiakkaan kanssa räätälöiden tuotteet asiakkaan yksilölliset toiveet huomioiden. Jo yli sadan vuoden kokemus kemianteollisuuden tuotteista sekä asiantunteva palonestotiimi takaavat parhaan mahdollisen palonestoratkaisun tuotteellesi.

Kiillon palonestoaineet ovat pitkäjänteisen ja tarkan tuotekehityksen tulosta

Laajassa tuotekehitysyksikössämme Lempäälässä työskentelee oma palonestotiimimme. Laboratoriossamme on hyvät testausmahdollisuudet ja pitkäaikaisen yliopistoyhteistyön tuloksena pääsemme tekemään esimerkiksi kartiokalorimetritestejä nopealla aikataululla. VTT:n kanssa olemme toteuttaneet esimerkiksi SBI-kulmapolttotestejä. Testit ja metodit sovitetaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Palonestoaineita on käytetty jo pitkään esimerkiksi muovissa, kumissa tai tekstiileissä.

Palonestoaineiden teho on monesti perustunut ihmiselle ja ympäristölle haitalliseksi todettuihin aineisiin kuten bromiin. Aineiden myrkyllisyys, kertyminen elimistöön ja siitä aiheutuvat terveyshaitat ovat muuttaneet suhtautumista palonestoon. Viime vuosien aikana proaktiivisesti paloa suojaavien, ympäristölle ja ihmiselle vaarattomien aineiden kysyntä on kasvanut. Tietoisuuden lisääntyessä myös lainsäädännöt muuttuvat jatkuvasti kohti ympäristöystävällisempiä palonestoaineita. Vastuullisuus on osa Kiillon tapaa toimia. Kuten muissakin kemianteollisuuden tuotteissa, myös palonestoratkaisuissa Kiillon vastuullisuuden painopisteissä näkyy ympäristö- ja tuoteturvallisuus, sekä ihmisten hyvinvointi.


Lue lisää

Metsäpalot kuriin ympäristöystävällisellä ratkaisulla

20.11.2020
Lue lisää

Tuotteet