Palonesto osaksi Kiillon palveluja

Kiilto Oy lanseeraa osana uutta Fireproof-tuoteperhettä suunnitellut paperi- ja pakkausteollisuuden palonestoratkaisut PacTec-messuilla toukokuussa. Kiilto Fireproof -palonestoaineiden keskiössä on ympäristöystävällisyys sekä tuotteen käyttämisen helppous ja tehokkuus.

Ympäristöystävällisten palonestoaineiden kysyntä kasvaa voimakkaasti ja Kiilto on panostanut niiden kehitykseen kokoamalla huipputason tuotekehitystiimin luomaan asiakkailleen tehokkaita ja turvallisia palonestoratkaisuja. Kiilto on kehittänyt palonestoaineita yliopistoyhteistyössä jo vuodesta 2015 alkaen.

”Tavat käyttää erilaisia materiaaleja ovat monipuolistuneet ja toisaalta palonestoaineiden entistä ekologisemmat innovaatiot ovat avanneet uusia mahdollisuuksia niiden käyttökohteille. Lisäksi turvallisuusnäkökulmat ovat korostuneet alasta riippumatta. Kiinnostus palonestoratkaisuitamme kohtaan on ollut erittäin voimakasta niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin”, kertoo palonestoaineiden liiketoiminnan kehityspäällikkö Atte Borgenström.

Kiilto keskittyy tällä hetkellä puun, paperi- ja pakkausteollisuuden, sekä eristeiden ja suodatinmateriaalien palonestoon. ”Palonestoaineet ovat näille segmenteille oikeastaan luonnollinen jatkumo, sillä Kiilto tarjoaa näille kaikille myös liimausosaamista,” Borgenström selventää.

Viime vuosina on alettu enenevissä määrin kiinnittää huomiota palonestoaineiden ympäristöystävällisyyteen. Monien markkinoilla olevien aineiden tehokkuus perustuu luonnolle tai ihmiselle haitallisiin yhdisteisiin kuten bromiin. Vaikka bromin kaikkia terveyshaittoja ei tunneta, tiedetään että useat bromatut palonestoaineet ovat myrkyllisiä. Bromi rikastuu ravintoketjussa ja päätyy lopulta ihmiseen. Palonestoaineiden myrkkyjä voi päätyä ihmiseen myös hengitettynä esimerkiksi rakennuseristeistä tai kodin sähkölaitteista. Bromin käyttö on kuitenkin ollut tähän asti tyypillistä, koska bromatuille palonestoaineille ei ole ollut saatavilla tehokkaita vaihtoehtoja. Nyt on.

Borgenström kertoo, että oma tuotekehitystiimi mahdollistaa tuotteiden jatkuvan kehittämisen ja asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioimisen. ”Haluamme tarjota asiakkaalle parhaan mahdollisen palonestoratkaisun valitsemillamme segmenteillä. Meille asiakas on kuningas”.Kiillon palonestoratkaisuihin, pitkäjänteiseen tuotekehitystyöhön sekä ratkaisujen räätälöinti- ja soveltamismahdollisuuksiin voi tutustua Kiillon verkkosivuilla. Kiillon asiantuntijoita voi tavata myös pakkaavan teollisuuden PacTec-messuilla, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.-31.5.18