Ratkaisut / Ammattihygienia /

Foodservice

Puhtaus on osa elintarvikkeiden turvallisuuden ja laadun takaamista. Kiillolla on vahva osaaminen keittiöhygieniasta ja uusia ruokapalveluratkaisuja kehitetään Pohjoismaissa, Pohjoismaisiin ravintoloihin.

Puhtaus on olennainen osa elintarvikehygieniaa

Puhtauden asiantuntijoina tarjoamme ammattikeittiöille kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka auttaa sinua huolehtimaan puhtaudesta alusta loppuun. Ammattikeittiöiden vastuulla on varmistaa elintarvikkeiden turvallisuus ja laatu, puhtauden ollessa olennainen osa tätä.

Meille elintarviketurvallisuuden varmistaminen tarkoittaa asiakkaiden terveyden ja ympäristön suojelua. Emme tyydy pelkästään säännösten ja vaatimusten täyttämiseen, vaan pyrimme ylittämään ne.

Pohjoismaista asiantuntijuutta kestävään hygieniaan

Kun asiakkaamme kohtaavat haastavia tilanteita, ratkaisemme ne yhdessä. Ruokapalveluiden ratkaisumme on kehitetty Pohjoismaissa, Pohjoismaita varten.

Yksi tuotekehityksemme innovaatioista on Kiilto Pro Natura -tuotesarjamme. Kiilto Pro Natura -tuotteet on valmistettu kasviperäisistä, uusiutuvista ja nopeasti biohajoavista ainesosista. Tämä tarkoittaa, että ne hajoavat nopeasti hiilidioksiksi ja vedeksi eivätkä muodosta pysyviä yhdisteitä, jotka olisivat haitallisia luonnolle. Natura-tuotteiden kehityksessä on huomioitu koko elinkaari raaka-aineista tuotantoon, käyttöön, hävitykseen ja kierrätykseen.

Asetamme korkeat vaatimukset vastuullisuudelle, turvallisuudelle ja laadulle. Kaikki ne Natura-sarjan tuotteet, joiden kategorialle on laadittu Joutsenmerkkikriteerit, ovat saaneet sen. Lisäksi olemme asettaneet itse Natura-merkin edellytyksiksi tuotteillemme vielä korkeampia vaatimuksia. Kaikki Natura-tuotteet ovat hajusteettomia. Useimmilla Natura-tuotteista on Suomen Allergia- iho-, ja astmaliiton myöntämä allergiatunnus.

Ympäristövastuu on rakennettu osaksi prosessejamme ja kulttuuriamme, ja se on tapamme ajatella ja arvioida tekojemme vaikutuksia. Halu jatkuvaan parantamiseen näkyy pyrkimyksenämme käyttää entistä ympäristöystävällisempiä raaka-aineita, panostaa kiertotalouteen ja käyttää energiaa tehokkaasti. Voit lukea lisää Lupauksestamme Ympäristölle.

Pidämme huolta ympäristöstämme, askel kerrallaan

Voimme vaikuttaa keskittymällä asioihin, joilla on suuri vaikutus ympäristöön. Jokainen teko, oli se kuinka pieni tahansa, edistää planeettamme hyvinvointia. Omaksumalla ympäristöystävälliset toimintatavat olemme osa maailmanlaajuista liikettä kohti kestävää ympäristöä.

Näin pidät huolta ympäristöstä ja puhtaudesta samanaikaisesti:

  • Kestävä kulutus vähentää ilmastovaikutuksia – muista noudattaa annosteluohjeita välttääksesi pesuaineiden liiallista käyttöä.
  • Valitse tuote, jonka on todistettu olevan ympäristöystävällinen. Suosi erityisesti tuotteita, joille on myönnetty Joutsenmerkki.
  • Kiinnitä huomiota veden kulutukseen.
  • Kierrätä tyhjät tuotepakkaukset, jotta materiaali voidaan käyttää uudelleen.

Koulutus

Tuotteiden ja menetelmien oikean käytön varmistaminen on tärkeää turvallisuuden kannalta ammattikeittiöissä. Järjestämme erilaisia koulutuksia asiakkaillemme – aina tuotteisiimme perehdyttämisestä vaativampiin hygieniakoulutuksiin. ​

Ratkaisut ammattikeittiöihin

Käsihygienia on osa laadukasta ruoanvalmistusta

Hyvä henkilökohtainen hygienia on tärkeä muistaa aina ruokaa käsiteltäessä. Kädet tulee pestä riittävän usein vedellä ja saippualla. Suojakäsineitä käytetään tarvittaessa, mutta ne on vaihdettava riittävän usein ja aina työvaiheen vaihtuessa.

Ammattikeittiön henkilöhygienia

Lue lisää

Puhtaat pinnat ja lattiat

Keittiön pintojen puhtaus on elintärkeää ammattikeittiöissä valmistetun ruoan turvallisuuden varmistamiseksi. Se edellyttää perusteellista desinfiointia ruoanvalmistuksen vaiheiden välillä, keittiövälineiden oikeaa käyttöä ja asianmukaisia astianpesumenetelmiä. Noudattamalla HACCP -periaattetta järjestelmällisesti tunnistat kriittiset kohdat ja varmistat tuotantoprosessin elintarviketurvallisuuden.

Ota henkilökohtainen vastuu siitä, että keittiö ja siellä valmistettava ruoka ovat turvallisia. Huolehdi henkilökohtaisesta sekä pintojen hygieniasta.

Koneiden hygienia

Kun ammattikeittiöiden koneet pidetään puhtaina, ne toimivat paremmin ja ovat pitkäikäisempiä. Olipa kyseessä kalkkikiven poisto tai juomalaitteiden puhdistus, meillä on kattava tuote- ja palveluvalikoima avuksi.

Tahrattomat astiat

Astioiden puhtaus on olennainen osa asiakaskokemusta ja se vaikuttaa siihen, miten asiakkaat kokevat yleisen hygieniatason. Autamme sinua saavuttamaan puhtaan lopputuloksen oikeiden tuotteiden, oikean annostelun, puhtaan astianpesukoneen ja henkilökohtaisen hygienian avulla.

Paikallinen tekninen palvelumme auttaa varmistamaan koneastianpesuprosessin sujuvan toiminnan. He auttavat sinua myös löytämään uusia, kustannustehokkaita ratkaisuja.

Puhtaat astiat

Lue lisää

Kiinteät puhdistusaineet ja turvapakkaukset

Toinen osoitus tuotekehityksemme työstä ovat Kiilto Pro Block – ja Kiilto Pro Box -astianpesujärjestelmät. Ne ovat valmistettu huolella parantamaan astianpesukokemusta tarjoamalla parempaa mukavuutta, tarkkuutta ja turvallisuutta.

Kiinteiden pesuaineiden tiivistetyn koostumuksen ansiosta Kiilto Pro Block -astianpesujärjestelmä vaikuttaa positiivisesti ympäristöön, sillä se vähentää pakkausmateriaalia ja kuljettamista. Järjestelmän mukana tulee automaattinen annostelulaitteisto, jonka Kiillon tekniset asiantuntijat asentavat.

Suljetun kierron järjestelmä yhdistettynä Kiilto Pro Box -turvapakkauksiin suojaa käyttäjää suoralta kontaktilta laimentamattomien kemikaalien kanssa. Suljettu annostelujärjestelmä parantaa keittiötilojen työturvallisuutta.

Viihtyisät asiakastilat

Lue lisää

Viihtyisät asiakastilat

Kun ravintolan tilat ovat viihtyisät, asiakkaat voivat keskittyä nauttimaan herkullisesta ruoasta ja viihtyisästä ilmapiiristä. Viihtyisät asiakastilat ovat siistejä ja raikkaita, mikä edistää sekä asiakkaiden että henkilökunnan hyvinvointia.

Omavalvonnalla varmistat hygieniatason

Omavalvonta auttaa saavuttamaan parhaat toimitatavat ohjaamalla valitsemaan tilannekohtaisesti oikeat puhdistusmeneltemät ja -aineet.

Kriittiset kohdat

Pinnat, jotka ovat suorassa kosketuksessa elintarvikkeiden kanssa, ovat turvallisuuden kannalta kriittisiä. Jos tulos ei ole riittävä, tulee korjaavat toimenpiteet tehdä välittömästi.

Pintahygienian mittaaminen

Näytteet otetaan puhtailta, kuivilta pinnoilta, aina samasta kohdasta käyttäen samaa menetelmää. Hygienian valvontaan on olemassa eri keinoja, kuten esimerkiksi Hygicult TPC tai luminometri, eli niin sanottu ATP-mittari. Hygicult TPC näyttää bakteerien kokonaismäärän ja ATP-mittari paljastaa lian määrän.

Saatat olla kiinnostunut myös: