Kiilto kehittää tuotteita uusimpiin palonestoinnovaatioihin perustuen

Yle uutisoi helmikuussa suomalaisesta kemian alan keksinnöstä palonestoaineiden saralla ja Kemianteollisuus kertoi omassa uutiskirjeessään samasta aiheesta huhtikuussa. Åbo Akademissa innovoidut ympäristölle sekä terveydelle turvalliset palonestoaineet ovat herättäneet laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Kiilto Oy kehittää niihin perustuvia tuotteita muun muassa puu-, paperi- sekä tekstiilimateriaalien suojaamiseen.

Lähes 100-vuotias Kiilto on toiminut kansainvälisesti jo 30 vuotta. Voimakkaasti kasvavalta kemianteollisuuden erikoisosaajalta vaaditaan jatkuvaa kykyä uudistua ja tuottaa asiakkailleen entistä parempia tuotteita ja palveluja. Yksi uusimmista kasvoista Kiillon teollisuuden liiketoiminnan riveissä on heinäkuussa aloittanut liiketoiminnan kehityspäällikkö Atte Borgenström (KTM). Hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu palonestoon liittyvän liiketoiminnan kehittäminen.

Asiakasta kuunnellen

Kiillolla on meneillään parikymmentä asiakasyhteistyöprojektia, joissa paloa estäviä aineita testataan.

” Ympäristölle ja terveydelle harmittomat palonestoaineet ovat äärimmäisen nopeasti kasvava kiinnostuksen aihe niin kotimaassa kuin ulkomailla ”, Borgenström kertoo.

Borgenströmin mukaan erityisen tärkeää niin Kiillon toimintaperiaatteiden kuin alan kehityksen kannalta on edetä asiakkaita ja markkinoiden tarpeita kuunnellen.

”Meillä Kiillolla on erittäin asiantunteva ja dynaaminen tiimi palonestoaineiden ympärillä. Kerromme mielellämme lisää ja pohdimme yhdessä asiakkaidemme kanssa, kuinka palonestoratkaisumme voisivat auttaa juuri heitä”, Borgenström summaa ja kannustaa juttusilleen Alihankintamessuille, jotka järjestetään Tampereella 26.-28.9. Mies on itse paikalla keskiviikkona ja toivoo pääsevänsä keskustelemaan palonestoaiheisista tarpeista mahdollisimman monen kanssa kasvokkain.

Bromin kaikkia haittavaikutuksia ei tunneta

Ympäristöystävälliset palonestoaineet voivat korvata myrkyllisen bromin, joka on tuotteissa nykyisin yleisesti käytössä. Bromin käytöstä aiheutuvista terveys- ja ympäristöhaitoista ei kuitenkaan ole kattavia tutkimustuloksia.

Bromatuille palonestoaineille ei tähän asti ole ollut saatavilla tehokkaita vaihtoehtoja, mutta myrkyllisyytensä vuoksi bromin käyttöä pyritään vähentämään muun muassa sopimuksilla. Åbo Akademin kehittämien uuden sukupolven halogeenittomien palonestoaineiden on testeissä todettu estävän palon synnyn ja leviämisen hyvin tehokkaasti ja aineet tepsivät hyvin pieninä pitoisuuksina.

Lisätietoja: