Sekä ympäristölle että käyttäjälle turvalliset palonestotuotteet kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Viime vuosien aikana proaktiivisesti paloa suojaavien, ympäristölle ja ihmiselle vaarattomien aineiden kysyntä on kasvanut. Perinteisesti palonestoaineiden teho on perustunut haitalliseksi todettuihin aineisiin kuten bromiin, mutta tietoisuuden lisääntyessä myös lainsäädännöt muuttuvat jatkuvasti kohti ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.
Kiilto lanseerasi ympäristöystävälliset palonestoaineet pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan suurtapahtumassa PacTec-messuilla toukokuussa. Kiinnostusta uusia mahdollisuuksia avaaviin ratkaisuihin on ollut runsaasti.
”Tavat käyttää erilaisia materiaaleja ovat monipuolistuneet ja toisaalta palonestoaineiden entistä ekologisemmat innovaatiot ovat avanneet uusia mahdollisuuksia niiden käyttökohteille. Lisäksi turvallisuusnäkökulmat ovat korostuneet alasta riippumatta. Kiinnostus palonestoratkaisuitamme kohtaan on ollut erittäin voimakasta niin kotimaassa kuin rajojemme ulkopuolellakin”, sanoo palonestoaineiden liiketoiminnan kehityspäällikkö Atte Borgenström.
Merkittäviä parannuksia paloluokitukseen
Puulla on loistavat ominaisuudet; se on energiatehokas, kestävä, uusiutuva, helposti työstettävä ja esteettisesti miellyttävä. Käsittelemätön puu on kuitenkin helposti syttyvää, mikä vähentää sen houkuttelevuutta monissa käyttötarkoituksissa, esimerkiksi rakentamisessa.
”Ympäristöystävällisyyden lisäksi Kiillon palonestoratkaisujen keskiössä on käytön tehokkuuden parantaminen”, Borgenström kertoo.
”Käsittelemällä puu Kiillon Fireproof –palonestoaineilla sen palo-ominaisuuksia ja paloluokitusta voidaan parantaa. Puun palonsuojauksessa pääkäyttötarkoituksia ovat esimerkiksi kattorakenteet, seinät ja puupaneelit. Käsittelyllä voidaan saavuttaa rakennustarvikkeiden paras mahdollinen puun paloluokka B,s1-d0.”
Kiilto esittelee innovatiivisia palonestoratkaisuja Puupäivässä 2.11.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa on mahdollisuus päästä juttelemaan Kiillon palonestoasiantuntijoiden kanssa sekä kuulla lisää puun palonsuojaukseen kehitetyistä ratkaisuista.