RDI Kiiltonians

Lujin sidos löytyy pintaa syvemmältä

Perheyritys ja ympäristöjohtaja neljällä liiketoiminta-alueella

Kiilto on kasvava suomalainen perheyritys, jolla on yli satavuotinen historia ja vuoteen 2080 ulottuva visio. Kehitämme, valmistamme ja myymme kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet.

Työllistämme lähes 800 innovatiivista huipputason ammattilaista, kiiltolaista, yhteensä yhdeksässä eri maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ukrainassa, Baltiassa ja Puolassa. Olemme vahva paikallinen toimija kaikilla markkina-alueillamme. Olemme ylpeitä omasta tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotyöstämme, joka luo perustan ketterälle ja tiiviille yhteistyölle asiakkaidemme kanssa.

Olemme tutkineet, kehittäneet ja innovoineet jo vuodesta 1919 saakka.

Meille tämä on vasta alkua.


Olemme lähes 800 kiiltolaisen työyhteisö, luomassa hyvinvointia puhtaudesta ja rakentamassa kestävää tulevaisuutta.

Toimimme lähellä asiakkaitamme yhdeksässä maassa, joista kolmessa meillä on omaa tuotantoa.

Kiilto lukuina

  • 800 kiiltolaista 9 maassa
  • 4 liiketoiminta-aluetta
  • Liikevaihto 260 M€ vuonna 2022
  • Perustettu 1919, visio vuodessa 2080
  • Hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä

Sitoudumme ja sijoitamme tulevaisuuteen

Meillä panostetaan päivittäin huomiseen huolehtimalla työhyvinvoinnista, rohkaisemalla uusiutumiseen ja kehittämällä toimintaa jatkuvasti entistä vastuullisemmaksi. Meitä ohjaa tahto olla alamme ympäristöjohtaja, jonka asiantuntijuudella rakennetaan onnistumisia myös asiakkaillemme. Olemme lähellä, etsien uutta ja oivaltaen. Toimintamme ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen.

Innovatiivinen ja luotettava kumppani asiakkaillemme

Meillä on utelias ja tulevaisuuteen tähyilevä asenne, joka on pitänyt meidät liikkeellä jo sukupolvien ajan. Jatkuva uudistuminen on tehnyt meistä luotetun ja jatkuvasti kehittyvän kumppanin asiakkaillemme.

”Kun maailma muuttuu nopeasti ympärillämme, meidän on löydettävä uusia tapoja kehittää ja keksiä liiketoimintaamme uudelleen.”

Ville Solja, CBDO

Tavoitteenamme on ympäristöjohtajuus

Kunnianhimoiset ympäristötavoitteemme on integroitu jokapäiväiseen päätöksentekoon. Lupauksemme ympäristölle vaikuttaa arjessamme kaikkiin tekoihin ja valintoihin.

”Ympäristökuormitusta vähentävät innovaatiot eivät ainoastaan luo uusia tuotteita, vaan antavat myös koko teollisuudelle mahdollisuuden kehittyä kestävästi.”

Raija Polvinen, RDI Director

Jokaisella on oma roolinsa Kiillon kehittämisessä

Kiillossa jokainen voi vaikuttaa, ja siihen kannustetaan. Kestävämmän tulevaisuuden luominen on valtava tehtävä, joka voidaan saavuttaa vain yhteistyöllä.

”Uskon, että työlläni Kiillon pakkausten ja raaka-aineiden hankinnan parissa on merkitystä ympäristön kannalta.”

Vilma-Lotta Moisio, Head of Purchasing


Monialainen toimija

Kiilto Family Group koostuu neljästä yhtiöstä:

Kiilto Family Oy

Kiilto Family -konsernin emoyhtiö


Luotettava kumppani

Kiilto on ansainnut Kauppalehden Menestyjät-sertifikaatin 13 peräkkäisenä vuotena. Alle 1 prosentille yrityksistä myönnetään Menestyjä-sertifikaatti yli 10 vuotta peräkkäin.

Menestyjät-sertifikaatin saamiseksi talousanalytiikan ammattilainen arvioi yrityksen ja myöntää sertifikaatin, mikäli toteaa yrityksen suoriutuvan vertaisiaan paremmin. Sertifikaatin myöntämistä varten yrityksen taloudellista tilaa mitataan kuudella eri osa-alueella: kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky. Kullakin osa-alueella yritystä verrataan oman kokoluokkansa yrityksiin, kaikkiin yrityksiin Kauppalehden yritystietokannassa sekä oman toimialansa yrityksiin.