Kiilto Pro XPU
Liima-, tiiviste- ja vahvikemassa

Erittäin elastinen liima- ja tiivistemassa sisä- ja ulkotiloihin. Sopii erinomaisesti märkätiloihin. Liuotteeton, Soveltuu Kiilto Oy:n 1-komponenttisten vedeneristeiden kanssa läpivientien tiivistyksiin. Polyuretaanivahvistettu.

Edut ja ominaisuudet

  • Nopeasti sitova ja elastinen liimasauma, erinomainen tarttuvuus
  • Liimaukset ja tiivistykset, soveltuu myös asuntoautoihin ja -vaunuihin
  • Riittoisuus 5 x 5 mm saumaa, n. 12 m/patruuna
  • Kuivumisaika 3 mm/vrk, n. 10 mm/7 vrk
  • Sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Rakentaminen:
Kiilto XPU on polyuretaanivahvistettu, silyloituun polymeeriteknologiaan perustuva, nopeasti sitova elastinen liima- ja tiivistysmassa. Kiilto XPU soveltuu Kiilto Oy:n yksikomponenttisten vedeneristeiden kanssa nurkkien, saumojen ja läpivientien tiivistykseen ilman erillistä vahvikekangasta. Myös Tulppa-levyn asennusliimaksi. Muita tyypillisiä käyttökohteita ovat esim. eristelevyjen, listojen, altaiden ja WC-istuinten kiinnitykset. Täyttää rakennusmateriaalin M1 -luokituksen.

Teollisuus:
Tuote sopii useiden eri materiaalien kiinnittämiseen ja tiivistämiseen (esim. hitsisaumat) rakenneliimauksissa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esim. kuorma-autojen korit, asuntovaunut, linja-autot ja junat.

Kiilto XPU tarttuu erilaisiin kivipintoihin, betoniin, useimpiin metalleihin, puuhun, lasiin ja lasitettuihin pintoihin sekä epoksi- ja polyesteripintoihin. Eri muovi- ja kumilaaduilla on syytä tehdä tartuntakoe ennen varsinaista käyttöä. Erinomainen tarttuvuus eri materiaaleihin – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Elastinen, silti mekaanisesti luja sauma. Ei sisällä PVC:a eikä liuottimia. Lähes hajuton. Hyvä kemikaalien kestävyys (laimeat liuokset). Kestää erittäin hyvin säärasituksia ja UV-säteilyä. Lähes kutistumaton. Päällemaalattavissa useimmilla maaleilla (tee aina maalauskoe). Hiottavissa.

PakkauskokoVäriTuotekoodiEAN-koodi
290 ml valkoinen T2441.926 6411512441290
600 ml valkoinen T2441.933 6411512441603
Kovuus

Shore A 30

Käyttölämpötila

+1…+40 °C

Leikkauslujuus

- RST/RST 1.3 N/mm²

Lämmönkesto kuivana

-40…+90 °C

Murtolujuus

1.6 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

300 % (DIN 53504)

Pakkauskoot

290 ml patruuna, 600 ml makkara

Tiheys/ominaispaino

n.1.3 kg/dm³

Tyyppi/sideaine

erikoispolymeeri

Varastointi

Avaamattomana ( +10°C…+25°C ) lämpötilassa 18 kuukautta

Viskositeetti

n. 2 milj. mPas (BrookField H-Path T-F/2,5 +20 °C)

Värit

valkoinen

läpikovettuminen

3 mm/vrk, n.10 mm/7 vrk (23 °C/50 % RH)

nahoittumisaika

20 min (23 °C/50 % RH)

Käyttöohje

Käytettävien materiaalien on oltava pölyttömiä ja kuivia sekä puhdistettuja rasvasta ja öljystä. Parhaimpaan liimaustulokseen päästään, kun metallipinnat puhdistetaan Kiilto Cleaner 303:lla ja puhdistuksen jälkeen primeroidaan Kiiltoflex Metalliprimerilla. Massa levitetään liimattavalle pinnalle ja tasoitetaan tarvittaessa lastalla. Liimattaessa suuria yhtenäisiä pintoja tai erityisen kuivissa olosuhteissa suosittelemme kevyen vesisumutuksen (n. 5–10 g/m²) käyttöä. Sulje pakkaus huolellisesti käytön jälkeen. Kovettumaton tuote voidaan poistaa Kiilto Cleaner 303illä tai asetonilla. Kovettunut tuote vain mekaanisesti. Vallitsevat olosuhteet kuten lämpötila, alustan lämpötila, alustan laatu sekä sen kosteus ja massamäärä voimakkaasti nahoittumisnopeuteen ja vulkanoitumiseen. Näin ollen suosituksiemme numeroarvoja voidaan käyttää vain lähtökohtana.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.