Tiivistä läpiviennit, nurkat ja saumat märkätiloissa liimamassalla

Kiilto on lanseerannut ammattilaisten käyttöön liima- ja tiivistemassan, jonka ansiosta läpivientien tiivistykset seinillä ja lattioilla voidaan tehdä 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita.

Kiilto Pro XPU on liimamassa, jolla voit tehdä läpivientien ja nurkkien tiivistykset märkätiloissa ilman erillistä vahvikekangasta, kun käytössäsi on Kiillon 1-komponenttinen vedeneriste. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia.

Näin teet helposti läpivientien, nurkkien ja saumojen tiivistyksen liimamassalla

1. Pursota Kiilto Pro XPU nurkkiin ja saumoihin. XPU:n käytössä tulee huomioida, että sauman tulee olla täyteen massattu. Massan tulee ylettyä molempien vahvistettavien pintojen päälle.

2. Pursota Kiilto Pro XPU läpivientien ympärille ennen vedeneristystä ja viimeistele pinta.

3. Vedeneriste sivellään heti kun Kiilto Pro XPU on nahoittunut, siten että koko massa-alue peittyy.

Soveltuu käytettäväksi Kiilto KeraPro ja Kiilto Kerafiber -järjestelmien kanssa.

Helppo työstää, turvallinen käyttää

Märkätilassa käytettäviltä tuotteilta vaaditaan erityistä luotettavuutta. Nopeasti sitova, elastinen ja polyuretaanivahvistettu Kiilto Pro XPU täyttää rakennusmateriaalin M1-luokituksen, joten se on turvallinen valinta terveen sisäilman kannalta. Tuote ei sisällä PVC:tä eikä liuottimia ja on lähes hajuton.

Kiilto Pro XPU:n monipuolisuudesta kertoo muun muassa sen erinomainen tarttuvuus eri materiaaleihin – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Liimamassan elastisuus takaa sen, että sillä tiivistetyt saumat saavat elää ilman, että niiden mekaaninen lujuus heikentyy. Tuote on lähes kutistumaton ja kuivunut pinta voidaan maalata useimmilla maaleilla.

Useita käyttökohteita

Kiilto Pro XPU:n kemikaalien kestävyys on hyvä ja se kestää erinomaisesti säärasituksia sekä UV-säteilyä. Monipuolisuutensa ansiosta se sopii useiden eri materiaalien kiinnittämiseen ja tiivistämiseen rakenneliimauksissa. Rakentamisessa sen tyypillisiä käyttökohteita ovat märkätilan läpivientien tiivistysten lisäksi eristelevyjen, listojen, altaiden ja WC-istuinten kiinnitykset sekä Tulppa-levyn saumaukset.

Kiilto Pro XPU tarttuu erilaisiin kivipintoihin, betoniin, useimpiin metalleihin, puuhun, lasiin ja lasitettuihin pintoihin sekä epoksi- ja polyesteripintoihin. Sillä voidaan tiivistää myös esimerkiksi hitsisaumat. Teollisuudessa tuotteen tyypillisiä käyttökohteita ovat esim. kuorma-autojen korit, asuntovaunut, linja-autot ja junat.