Kiillon palonestotuotteet lanseerattiin PacTec-messuilla

Uusi Kiilto Fireproof -tuotesarja avasi uusia näkökulmia pakkausten turvallisuuteen ja kestävyyteen pakkausteollisuuden suurtapahtumassa. Ympäristöystävälliset palonestotuotteet soveltuvat niin pakkauksiin kuin puulle, eristeisiin ja suodatinmateriaaleihinkin.

Pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan suurtapahtuma, PacTec Helsinki keräsi valtavasti alan asiantuntijoita yhteen toukokuun lopulla Helsingin Messukeskuksessa. PacTec-tapahtumaan osallistuvat pakkausalan yritykset suunnittelusta käyttöön ja paino- ja pakkauskoneista markkinointiin. Myös Kiilto Oy ja Kiilto Fireproof -palonestotuotteet olivat esillä messuvieraita varten.

Yleisinä ja yhteisinä teemoina PacTec-messuilla käsiteltiin muun muassa pakkausmateriaalien ekologisuutta, uusia teknologioita, älypakkauksia sekä pakkauksia osana tuotteen markkinointia.

Pakkauksiin tarvitaan paloturvallisia materiaaleja

Pakkausmateriaalien paloherkkyydelle on asetettu tarkat säädökset.

”Esimerkiksi laivoihin ei saa rakennusvaiheessa viedä mitään paloherkkiä materiaaleja, kehityspäällikkö Atte Borgenström Kiillosta kertoo. ”Tuotteet on purettava pahvipakkauksistaan ennen laivaan vientiä ja tämä on tietenkin epäkäytännöllistä ja aikaa vievää.”

Kiillon Fireproof-tuotteilla käsitellyt pahvipakkaukset sen sijaan soveltuvat rajoitettuihinkin ympäristöihin. Kiillon omissa laboratorioissa Lempäälässä kehitetyt ekologiset Fireproof-tuotteet sopivat monenlaisiin pakkauksiin. Ihmisille ja ympäristölle harmittomilla kemikaaleilla voidaan käsitellä pahvia, puuta ja erilaisia eriste- ja suodatinmateriaaleja. Palonestosuoja ei vaikuta tuotteen muihin ominaisuuksiin.

”Aine voidaan lisätä joko tuotteen valmistusprosessin aikana tai jälkikäteen lisäämällä aine valmiiseen tuotteeseen. Esimerkiksi pahvilaatikoihin voi myös käsittelyn jälkeen painaa yrityksen tekstit ja logot normaaliin tapaan”, Borgenström kertoo.

”Kiillon palonestotuotteet paperi- ja pakkausteollisuuteen ovat turvallisia käyttää, ne ovat vesipohjaisia, nestemäisiä aineita.”

Räätälöityjä palonestotuotteita

Kiillon palonestoratkaisuilla materiaalien paloherkkyyttä voidaan vähentää huomattavasti. Ne ovat puolueettomasti testattuja ja Kiillon oman tuotekehitysyksikön pitkäaikaisen työn tulosta. Kiillon messuosastolla tuotekehittäjät esittelivät messuvieraille malleja eri materiaalien palamistestien tuloksista. Maallikonkin oli helppo huomata ero käsittelemättömän ja käsitellyn pahvin välillä.

Kiilto oli tuttu yritys messuvieraille, palonestotuotteiden ohella keskusteluja käytiin myös Kiillon liimatuotteista. Niin liimoissa kuin palonestotuotteissa asiakkaita kiinnostaa tuotteiden ekologisuus ja vastuullinen tuotanto.

”Vastuullisuus on osa Kiillon toimintatapaa. Pyrimme jatkuvasti löytämään sitä entistä paremmin tukevia ratkaisuja niin omassa toiminnassamme kuin tuotteissamme, jotka voidaan räätälöidä asiakasyrityksen yksilöllisten tarpeiden mukaisiksi”, Borgenström sanoo.

”Yhdessä asiakkaan kanssa juuri hänen tuotantoprosessiinsa ja toiminnan vaatimuksiin suunniteltu ratkaisu on myös kustannustehokas. Esimerkiksi palonestoaineet voidaan yleensä applikoida jo olemassa olevilla tuotantolinjoilla, eikä laiteinvestointeja tarvita.”