Ammattihygienia 2023: vuoden kiinnostavimmat sisällöt

Julkaisimme vuonna 2023 useita ammattihygienian kannalta merkittäviä artikkeleita. Parrasvaloihin pääsivät niin kotimaisuutta ja kestäviä puhtausratkaisuja suosivat asiakkaamme kuin myös ammattialoja ajankohtaisuudellaan puhuttaneet aiheet. Tutustu koosteeseemme, johon olemme nostaneet kuusi luetuinta artikkelia. Jutut käsittelevät ammattipuhtautta ja tarjoavat näkökulmia muun muassa terveydenhuollon, ammattisiivouksen ja ruokapalveluiden hygieniaan.

1. Kurkistus ilmastoviisaan risteilykeitaan kulisseihin

Viking Gloryn keittiöiden arkea helpottaa innovatiivinen annostelukeskus – kurkista ilmastoviisaan risteilykeitaan kulisseihin!

13.02.2023
Lue lisää


Kiillon asiantuntijat vastasivat Viking Gloryn kohtaamaan haasteeseen ja toteuttivat laivan ravintoloihin keskitetyn annostelujärjestelmän, joka säästää paitsi vettä, materiaaleja ja tilaa, myös käyttäjiensä arvokasta aikaa. Ympäristövaikutusten lisäksi ratkaisu paransi huomattavasti myös työturvallisuutta Viking Glorylla, joka juhli artikkelin julkaisuajankohdan aikaan miljoonatta matkustajaansa.

2. Keinoja ekologisempaan terveydenhuoltoon löytyy esimerkiksi hygieniasta

Kiilto Pro Natura -tuotesarjaan luotetaan myös huippuluokan klinikassa Ruotsissa

15.09.2023
Lue lisää

Ryggkirurgisk Centrum (RKC) on Tukholmassa toimiva selkäkirurginen klinikka ja terveydenhuoltoalan suunnannäyttäjä, jonka arjessa tehdään päivittäin valintoja ekologisesti kestävämmän ja turvallisemman terveydenhuollon eteen. Yksi näistä on elinkaariajattelua peräänkuuluttava Kiilto Pro Natura -tuotesarja, joka on helppo ympäristöteko ammattisiivouksessa.

3. Jopa kilon verran vähemmän neitseellistä muovijätettä joka päivä

Vastuullisen ravintolatoiminnan edelläkävijä Juvenes raivaa tietä terveellisempään ja turvallisempaan huomiseen

04.09.2023
Lue lisää

Pitkäjänteinen ponnistelu ympäristön ja yhteisön hyvinvoinnin eteen on eittämättä kivinen tie ilman samanmielisten kumppanien tukea ja tietotaitoa. Syksyllä julkaistussa artikkelissa avattiin henkilöstö- ja opiskelijaravintolapalveluita tuottavan Juveneksen ja Kiillon yhteistyömallia sekä tekoja, jotka konkreettisesti parantavat lounaslautasellisen ympäristöjalanjälkeä. 

4. Työvaatteiden käyttöikää voi parantaa oikein valituilla tekstiilinpesuaineilla

Rakennusalalla suojavaatetuksen puhtaanapidosta vastaa jatkossa työnantaja – huomioi nämä 3 asiaa työvaatteiden pesussa

09.02.2023
Lue lisää

Talonrakennusalan työehtosopimukseen sisällytettiin keväällä 2023 määräys, jonka mukaan työnantaja on vastuussa suojavaatetuksen ja -välineiden puhtaanapidosta, huollosta ja mahdollisista tarkastuksista. Asiantuntijamme avasivat helmikuisessa artikkelissa, millaisia erityisvaatimuksia työvaatteiden materiaalit ja käyttöolosuhteet asettavat pesuaineille.

5. Aki Jääskeläinen nimitettiin ammattihygienian liiketoiminta-alueen toimitusjohtajaksi

KiiltoClean-konsernin toimitusjohtajaksi nimitetty Aki Jääskeläinen: ”Olen innoissani päästessäni luotsaamaan yritystä, jonka näen ympäristöjohtajana”

05.12.2023
Lue lisää

Aki Jääskeläinen nimettiin loppuvuodesta KiiltoClean-konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi. KiiltoClean-konserni kehittää ja valmistaa sekä ammattilaisille että kuluttajille hygienia- ja puhdistustuotteita osana Kiilto-konsernia. Jääskeläinen aloittaa tehtävässään 8. tammikuuta 2024.

6. Hyvä asiakaskokemus alkaa käsihygieniasta

Käsihygienia rakentaa luottamusta jo ravintolaan astuessa

09.10.2023
Lue lisää

Käsihygienian tilapäinen korostuminen muutama vuosi sitten jätti jäljen, joka vaikuttaa asiakaskokemukseen ravintoloissa edelleen. Muun muassa Kiillon käsihygieniatutkimuksen tuloksia peilaava artikkeli julkaistiin osana kaupallista yhteistyötä ensin Kespron sivuilla.

Uusia työohjeita puhtauden ammattilaisille

Hygieniaa käsittelevien asiakastarinoiden ja ajankohtaisaiheiden lisäksi julkaisimme ja päivitimme myös lukuisia työohjeita ammattilaisten tueksi viime vuonna. Erityisesti uudet lattianhoidon ja märkätilojen siivouksen ratkaisusisällöt keräsivät paljon mielenkiintoa viime vuonna.

Tutustu lisää ammattihygieniaan

Uutiset ja artikkkelit

Ammattihygienia

Lue lisää