Hyvin hoidetut lattiat

Lattioiden huolto on tärkeä osa tilojen säännöllistä ylläpitoa. Lattianhoito lisää paitsi tilojen viihtyisyyttä, myös pidentää lattioiden käyttöikää. Löydät täältä kootusti lattianhoitoon kehitetyt ratkaisut sekä siivousohjeet ammattilaisille.

Hoitamalla lattioita säännöllisesti tarkoituksenmukaisilla tuotteilla voidaan säilyttää niiden kaunis ulkonäkö pidempään, lisätä tilojen viihtyisyyttä sekä helpottaa siivoamista. Hyvin huolletuilla lattioilla voidaan vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.

Mitä on ylläpitosiivous?

Ylläpitosiivous on säännöllisesti tehtävää siivousta, joka tähtää sovitun puhtaustason ylläpitämiseen ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti. Ylläpitosiivouksen työjärjestys vaihtelee hieman sen mukaan, millaisista toimista asiakkaan kanssa on sovittu. Ylläpitosiivouksen suunnitelma sisältää tyypillisesti seuraavia toimenpiteitä:

  • Imurointi
  • Lattioiden puhdistus
  • Tahrojen ja roiskeiden puhdistaminen
  • Pintojen ja saniteettitilojen puhdistus
  • Pölyjen pyyhintä

Mitä on jaksoittainen tai perussiivous?

Jaksottainen tai perussiivous on ylläpitosiivousta harvemmin tehtävää siivousta. Kuten ylläpitosiivous, jaksottainen siivous tehdään säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaan.

Perussiivous on harvoin ja perusteellisesti tehtävä kertaluontoinen siivous, joka on tarpeen, kun ylläpitosiivouksella ja hoitomenetelmillä ei enää pystytä saavuttamaan sovittua puhtaustasoa.

Valitse puhdistusaineet ja -menetelmät lattiamateriaalin mukaan

Puhdistettu lattia tulee suojata tai käsitellä lattiamateriaalille annettujen ohjeiden mukaisesti, jotta tilojen käyttömukavuutta sekä kiinteistön arvoa voidaan ylläpitää mahdollisimman pitkään. Suosittelemme myös koneiden käyttöä mahdollisuuksien mukaan kauniiden lattioiden ylläpitämiseksi.

Muista oikea puhdistusaine, oikea annostelu ja oikeat menetelmät halutun puhtaustason saavuttamiseksi. Yleisin haaste on, että lattian materiaali ei ole tiedossa, ja siksi oikeiden aineiden ja puhdistusmenetelmien valinta lattioiden puhdistukseen ja hoitoon on hankalaa. Kysy tarvittaessa kiinteistön omistajalta lisätietoa tai pyydä arviota asiantuntijaltamme, mikäli et ole varma lattiamateriaalista.

Kiillon lattianhoito-ohjeet