Lattian pintapesu ja paikkavahaus

Kun lattian sovittu puhtaustaso ei enää toteudu, on aika tehdä pintapesu. Pinttynyt lika ja mahdolliset suoja-aineet poistetaan, minkä jälkeen pesty pinta suojataan hoitoaineella tai vahalla. Vaihtoehtoisesti sille voidaan tehdä myös kuivakiillotus.

Pintapesu voidaan tehdä lattiavahan poiston sijaan silloin, kun lattian vahapinta ei ole kauttaaltaan kulunut. Menetelmän tarkoituksena on poistaa kiinnittynyt ja pinttynyt lika, johon tavanomaiset ylläpitosiivousmenetelmät eivät enää tehoa. Samalla voidaan myös elvyttää kulunutta suojapintaa. Pintapesussa käytetään lattianhoito- tai yhdistelmäkonetta ja punaista tai sinistä laikkaa. Ennen työn aloittamista huolehdi, että tarvittavat aineet, koneet ja välineet ovat ulottuvillasi. Tutustu siivouskonevalikoimaamme täällä.

Lattian pintapesun vaiheet

Aloita moppaamalla pölyt ja irtoroskat lattiapinnoilta. Levitä puhdistusaineliuos hankausmopilla vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi pinnoille. Löydät valikoimastamme myös biohajoavat pesuaineet lattioiden pintapesuun, kuten Natura-sarjaamme kuuluvan Kiilto Pro Vieno Hajusteeton -yleispuhdistusaineen.

Aja puhdistettava alue huolellisesti lattianhoito- tai yhdistelmäkoneella ja punaisella laikalla. Katso, että koneen imusuulake on ylhäällä. Tämän jälkeen imuroi liuos vesi-imurilla huolellisesti pois pinnoilta. Kuivaa pinta ajamalla se lattianhoito- tai yhdistelmäkoneella. Kuivauksen aikana koneen imusuulake on alhaalla. Lopuksi pyyhi lattia puhtaalla vedellä kostutetulla siivouspyyhkeellä tai aja kertaalleen yhdistelmäkoneella.

Lattian paikkavahaus tai kuivakiillotus

Voit tarvittaessa tehdä paikkavahauksen pintapestylle alueelle. Paikkavahauksessa vahaa levitetään yksi kerros kuivalle ja puhtaalle lattialle keskittyen kuluneisiin kohtiin.

Paikkavahauksen sijaan pintapesty lattia voidaan myös kuivakiillottaa. Kuivakiillotuksessa tehdään nopeakierroksisella lattianhoitokoneella puhtaan lattiapinnan tiivistäminen, kovettaminen ja naarmujen poistaminen.


Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).