Linoleumilattian hoito

Linoleum säilyy pitkään siistinä pelkällä ylläpitosiivouksella. Kiillon ja Forbo Flooringin kehittämän ja testaaman linoleumin hoitojärjestelmän avulla huolehdit linoleumilattioista ilman aikaa vieviä perussiivouksia.

Linoleumin käyttöönottosiivous

Uudelle linoleumilattialle tehdään käyttöönottosiivous Kiilto Pro Tempus -tehopuhdistusaineella, joka poistaa rakennusaikana kertyneen lian lattian pinnasta. Levitä liuos annostuksella 10 ml / 1 l vettä pienelle alueelle kerrallaan. Pese linoleum-lattia välittömästi liuoksen levityksen jälkeen lattianhoitokoneella käyttäen punaista tai oranssivihreää laikkaa. Imuroi liuos pois vesi-imurilla.

Pesun jälkeen pyyhi lattia kostealla pyyhkeellä tai aja yhdistelmäkoneella ja puhtaalla vedellä. Jos pinnoilla on runsaasti rakennuspölyä, huuhtele lattia pesun jälkeen Kiilto Pro Kasperi -liuoksella (annostus 1 ml / 1 l). Imuroi liuos pois. Lattian kuivuttua kosteapyyhi se tai aja yhdistelmäkoneella, aineena Kiilto Pro Deili -hoitoaine (annostus 10 ml / 1 l).

Linoleumilattian ylläpitosiivous

Linoleumin ylläpitosiivouksessa käytetään vain kahta tuotetta. Kiilto Pro Deili hoitaa linoleumilattian pintaa ja säilyttää sen kauniin ulkonäön. Jaksoittain käytetään Kiilto Pro Tempusta, joka takaa lattian puhtauden. Menetelmä vaihtelee hieman sen mukaan, tehdäänkö ylläpitosiivous käsi- vai konemenetelmin.

Ylläpitosiivous konemenetelmin

Aja yhdistelmäkoneella ja punaisella tai oranssivihreällä laikalla. Käytä Kiilto Pro Deili -hoitoainetta annostuksella 10–20 ml / 1 l vettä. Vähintään joka viides kerta on hyvä käyttää Kiilto Pro Deilin sijaan yhdistelmäkoneessa Kiilto Pro Tempus -puhdistusainetta (annostus 0,5 ml / 1 l).

Ylläpitosiivous käsimenetelmin

Pyyhi linoleumilattia kostealla siivousliinalla ja käytä aineena Kiilto Pro Deili (annostus 10 ml / 1 l). Käsimenetelmissä joka 3.–5. kerta suosittelemme käyttämään Kiilto Pro Deilin sijaan Kiilto Pro Tempus -puhdistusainetta (annostus 2,5 ml / 1 l).

Siivoustekstiilit voidaan esivalmistella mopinpesukoneessa. Annostele Kiilto Pro Tempus pesukoneen huuhteluainelokeroon 40 ml / 1 l vettä (kun siivoustekstiilien kilomäärä on 8 kg ja koneen vesimäärä huuhtelussa 16 l). Säädä linkous niin, että siivoustekstiilit ovat pesun jälkeen kosteita.

Linoleum-lattian hoito

Tarvittaessa kulunutta lattiapintaa voidaan hoitaa tekemällä ensin pintapesu Kiilto Pro Tempus -pesuaineella (annostus 10 ml / 1 l vettä). Tämän jälkeen puhdas ja kuiva linoleumi pyyhitään Kiilto Pro Deili -hoitoaineella kostetulla siivouspyyhkeellä (annostus 1:1). Aja kuiva lattiapinta lattianhoitokoneella ja punaisella tai oranssinvihreällä laikalla.

Linoleumin puhdistus hoito-ohjeitamme noudattamalla on helppoa ja vaivatonta. Kiilto Linoleumin hoitojärjestelmä on kehitetty ja testattu yhdessä linoleumilattioiden valmistajan Forbo Flooring Finland Oy:n kanssa.


Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).