Siivoustekstiilien koneellinen pesu

Siivoustekstiilien koneellinen pesu ASKO mopinpesukoneilla

Hyvinvointia puhtaudesta saadaan aikaan vain puhtailla siivousvälineillä.

Jokaisen käyttökerran jälkeen välineistä poistetaan ensin irtolika. Mopeista lika saadaan pois tehokkaasti ja pölyttömästi mopinpuhdistuskoneella, joka on liitetty pölynimuriin. Näin estetään lian ja pölyn leviäminen hengitettävään sisäilmaan.

Mikrokuidut on pestävä erillään muusta pyykistä. Tarvittaessa voidaan käyttää pesupussia eri kohteista/osastoista tulevan pyykin lajitteluun. Siivoustekstiilit pestään tarkoitukseen soveltuvalla, nestemäisellä tai jauhemaisella tekstiilien pesuaineella. KiiltoCleanin valikoimasta tähän soveltuvat esimerkiksi Serto Green tai Serto BioColor. Huuhtelu- tai valkaisuaineita ei tule käyttää.

Mopin- tai pyykinpesukonetta voidaan käyttää hyödyksi esikäsittelemällä siivoustekstiilit. Käytettävä puhdistus- tai hoitoaine lisätään pesukoneen huuhteluainelokeroon koneen ja siivousvälineen mallista riippuen. Annostelu voidaan hoitaa myös mopinpesukoneeseen liitettävän, automaattisen annostelupumpun kautta.

  • Siivoustekstiilien pesulämpötila vaihtelee 60 °C – 95 °C. Mikrokuitupyyhkeet kestävät tuotteesta riippuen noin 300 pesukertaa 60 °C pesulämpötilassa, mutta niitä on mahdollista pestä myös korkeammissa lämpötiloissa. Pesuainetta annostellaan pesuaineesta riippuen puolet tai kolmasosa normaalista annostelusta.
  • Tekstiilit voidaan pestä hygieenisesti myös + 40 asteessa käytettäessä Kiilto Oxy Wash pesutehostinta. + 90 °C pesulämpötila voidaan myös alentaa + 60 asteeseen käyttämällä Kiilto Oxy Washia. Annostele Oxy Washin lisäksi puolet Serto Greenin tai Bio Colorin ohjeannostuksesta.