Vahanpoisto ja vahaus

Vahan tarkoitus on suojata lattiamateriaalia käytön aiheuttamalta rasitukselta ja lialta. Lattian vahanpoisto ja uudelleenvahaus tehdään, kun lattiapinnasta on kulunut vanha vaha pois tai pinnalle on kerrostunut paljon likaa. Kiilto Pro -vahat soveltuvat kaikkien vahattavien lattiapintojen perus- ja paikkavahaukseen.

Vahanpoisto lattialle

Ennen lattian uudelleenvahausta on tärkeää poistaa pinnoilta huolellisesti kaikki aiempi vaha. Lattian vahanpoistoon tarvitaan lattiamateriaalille sopiva vahanpoistoaine, lattianhoitokone sekä vesi-imuri. Isoissa tiloissa voidaan vahanpoistoaineen levitykseen ja huuhteluun käyttää myös yhdistelmäkonetta. Käytä vahanpoistossa mustaa tai ruskeaa laikkaa.

Valitse vahanpoistoaine aina lattiamateriaalin mukaan. Valikoimastamme löytyy Kiilto Pro Linoli linoleumilattioille. Emästä kestäville lattioille sopii Kiilto Pro Remo Green tai Kiilto Pro Base Total, joka on kehitetty kerrostuneen ja vaikeasti poistettavan vahan poistoon. Erittäin hankalissa kohteissa vahanpoistoainekäsittelyn voi joutua tekemään useampaan kertaan. Tarkemmat työvaiheet vahanpoistoon löydät tulostettavasta ohjeestamme [linkki].

Lattian vahaus

Vahaukseen tarvitaan lattiamateriaalille sopiva vaha sekä vahausmoppi vahan levitykseen. Vahaa valitessa kiinnitä huomiota myös siihen, että haluttu kiiltoaste on oikea ja vaha soveltuu käyttökohteeseen. Kotimainen Kiilto Pro Silk -lattiavahasarja on suunniteltu kestämään kovaa kulutusta. Silk-vahojen kemiallinen kesto on myös erinomainen, minkä ansiosta ne kestävät hyvin esimerkiksi käsihuuhteen roiskeita.

Himmeät vahat ja mattavahat

Puolikiiltävät ja kiiltävät lattiavahat

Varmista, että lattiapinta on hyvin kuivunut ennen uuden vahan levitystä. Vahakerroksia tarvitaan yleensä kaksi kerrosta. Yhden vahakerroksen kuivumisaika riippuu olosuhteista. Jos ilma on hyvin kostea, voi kuivumisaika olla jopa moninkertainen.


Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).