Hygieeniset märkätilat

Märkätilat, kuten peseytymistilat, sauna- ja WC-tilat sekä allastilat ja pukuhuoneet, vaativat korkeaa hygieniatasoa. Huolellinen siivous oikealla tuotteella ja menetelmällä takaavat hyvän lopputuloksen.

Hyvän hygieniatason saavuttaminen märkätiloissa

Kylpylä- ja uima-allasalueilla vaaditaan korkeaa hygieniatasoa ja mitä enemmän käyttäjiä tiloissa on, sitä enemmän on myös likaa. Uimaveden laadulle on asetettu omat, viranomaisten valvomat puhtausvaatimukset, joita seurataan säännöllisillä näytteillä.

Mikäli pintojen puhdistus ei ole riittävän tehokasta, kosteassa ja lämpimässä ympäristössä mikrobit kasvavat nopeasti haitalliselle tasolle. Tämän vuoksi huolellinen siivouksen suunnittelu yhdessä aseptisen työjärjestyksen kanssa ovat tärkeässä roolissa halutun puhtaustason saavuttamiseksi.

Ammattitaitoinen henkilökunta saavuttaa märkätilojen vaaditun korkean hygieniatason Kiilto Pro -puhdistusaineilla, jotka on luotu erityisesti märkätilojen puhdistukseen.

Aseptinen siivous

Siivouksessa lika ja mikrobit poistetaan pinnoilta samalla estäen niiden leviäminen muille pinnoille. Hyvä lopputulos voidaan saavuttaa vain asianmukaisesti suoritetulla siivouksella, johon sisältyy hyvä käsihygienia, puhtaat jalkineet, puhtaat siivouskoneet ja -välineet sekä henkilösuojaimien käyttö tarvittaessa.

Aseptinen työjärjestys

  1. Poista ensin mahdolliset eritetahrat
  2. Mikäli tilassa on lattiakaivoja, pese ne ennen muille pinnoille siirtymistä välttääksesi lian leviämisen puhtaammille pinnoille myöhemmässä vaiheessa
  3. Etene puhtaimmasta pinnasta likaisimpaan systemaattisesti ja likaa levittämättä
  4. Etene ylhäältä alas, poikkeuksena pystypinnat joissa edetään alhaalta ylös

Aseptinen työjärjestys tulee toteuttaa paitsi yksittäisen tilan pinnoilla, myös kokonaisuutena kaikkia tiloja siivotessa. Siivous aloitetaan siis aina puhtaimmasta tilasta ja edetään kohti likaisempia, ja tilaa siivotessa puhtaimmalta pinnalta kohti likaisempia. 

Henkilösuojaimet

Käytetyt siivousmenetelmät ja -aineet, sekä työskentelyolosuhteet, joissa kosteus ja lämpötila vaihtelevat, vaativat henkilösuojainten käyttöä. Varmista turvallisuus suojautumalla asianmukaisilla suojakäsineillä, suojalaseilla, hengityssuojaimilla, suojaesiliinalla sekä pestävillä jalkineilla, joissa on hyvä pito. Allasalueiden läheisyydessä työskennellessä pelastusliivin käyttö sekä erityinen varovaisuus putoamisen estämiseksi on suositeltavaa.

Tehokas eritetahrojen poisto on tärkeä osa märkätilojen hygieniaa

Eritetahradesinfektio

Lue lisää

Hygienia erilaisissa märkätiloissa

Olemme laatineet ohjeet erilaisten märkätilojen kattavaan puhdistukseen. Klikkaa alta lukeaksesi ohjeet tai lataa opas pitääksesi ohjeet aina saatavilla: