Saunan siivous

Saunan korkean hygieniatason ylläpidon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Aivan kuten kylpylöissä ja allasalueilla, saunat tarjoavat lämpimän ja kostean ympäristön, joka voi nopeasti muuttua haitallisten mikrobien kasvualustaksi, erityisesti kasvavan asiakasmäärän myötä.

Saunan siivouksen työjärjestys

  1. Poista ensin mahdolliset eritetahrat
  2. Poista irtolika lattialta lattiakuivaimella tai huuhtelemalla ja pese lattiakaivo
  3. Huuhtele puiset lauteet ja pystypintojen pestävät osat lämpimällä vedellä ja levitä pesuaineliuos matalapainepesukoneella
  4. Pese pinnat hankaavalla välineellä, poista pesuaineliuos kuivaimella
  5. Huuhtele pinnat lämpimällä vedellä, ja tee viimeinen huuhtelu kylmällä vedellä, lopuksi kuivaa pinnat ylhäältä alas
  6. Levitä pesuaineliuos lattialle ja pese lattia hankaavalla siivousvälineellä, isommissa tiloissa käytä lattianhoitokonetta
  7. Huuhtele ja kuivaa lattia

Saunoihin suosittelemamme tuotteet:

Huomaathan, että ohjeemme koskettaa yleisten saunojen siivousta ammattimenetelmin. Jos etsit ohjetta kotitalouksien saunojen pesuun, katso kuluttajille suunnattu ohjeemme.

Höyrysaunan tai infrapunasaunan siivous

Jos höyrysaunan käyttöaste on korkea (esimerkiksi sesonkiaikoina), se tulee pestä useita kertoja päivässä. Ylläpitosiivouksessa pinnat pestään tarvittaessa desinfioivalla puhdistusaineella. Höyrysaunan pinnoille kertyy helposti saostumia, jotka voidaan poistaa happamalla puhdistusaineella.

Infrapunasaunat tulee puhdistaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kiinnitä erityistä huomiota infrapunalaitteiden erityisvaatimuksiin. Puhdistusaineena yleispuhdistusaine on usein riittävä. Menetelmänä käytetään pyyhintää ja moppausta.

Saattaisit olla kiinnostunut myös:


Haluatko tietää uusista ohjeista ja muista uutisista ammattisiivoukseen?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).