Pukeutumistilojen siivous

Pukutilat ovat tiloja, jotka vaativat korkeaa hygieniatasoa ja joissa puhdas ja likainen kohtaavat. Kriittisiä kohtia ovat esimerkiksi kosketuspinnat ja lattiat. Näissä tiloissa hyvä hygieniataso saavutetaan pyyhintämenetelmillä ja lattioiden puhdistamisella yhdistelmäkoneella.

Pukutilojen siivousvaiheet

Huomioi, että parhaan lopputuloksen saat kun irtolika poistetaan pinnoilta moppaamalla ennen yhdistelmäkoneajoa. Huolehdithan myös pukeutumistilojen yhteydessä olevien WC-tilojen siisteydestä aseptisen työjärjestyksen mukaisesti. Jos etsit ohjetta märkätilojen yhteydessä olevan WC-tilan siivouksesta, katso märkätilojen siivousohjeemme.

 1. Poista ensin mahdolliset eritetahrat
 2. Tyhjennä roskakorit ja täytä paperitelineet
 3. Pyyhi kosketuspinnat kuten ovenkahvat, tasot, valokatkaisijat ym.
 4. Pyyhi pukukaapit ja penkit kalustemopilla
 5. Kuivamoppaa tai lakaise kuivaimella irtoroskat lattialta
 6. Pese lattia lattianhoitokoneella ja moppaa reunat

Mikäli tarpeen, poista pölyt pukukaappien päältä, naulakoista, valaisimista ym.

Pukuhuoneiden siivoukseen suosittelemamme tuotteet:

WC-tilojen siivous

Siistit ja hygieeniset WC-tilat lisäävät käyttömukavuutta. WC-tilojen puhtauden on havaittu vaikuttavan käyttäjien arvioon koko rakennuksesta. Kriittisiä kohtia siivouksessa ovat kosketuspinnat ja tarvikkeiden saatavuus (wc- ja käsipaperi, saippua).

Valitse tuotteet, jotka poistavat tehokkaasti rasvaista likaa ja estävät kalkkikerrostumien tarttumista pinnoille. Tuotevalikoimamme WC-tilojen siivoukseen ammattimenetelmin löytyy täältä. Käytä laadukkaita mikrokuitupyyhkeitä ja hankaavia käsityövälineitä. Mikäli mahdollista, käytä ylläpitosiivouksessa yhdistelmäkonetta parantaaksesi siivoustulosta. Käsimenetelmissä mikrokuituisten siivoustekstiilien käyttö on ratkaisevan tärkeää hyvän hygieniatason saavuttamiseksi.

 1. Tarkista ja täytä paperit ja saippuat
 2. Tyhjennä ja puhdista roskakorit
 3. Lisää riittävä määrä pesuainetta käsienpesualtaaseen ja wc-istuimeen ja levitä aine harjalla
 4. Pyyhi kaikki pinnat puhtaaksi mikrokuitupyyhkeellä, kääntäen pyyhkeestä puhdas pinta esille siirryttäessä pinnalta toiselle
 5. Pese käsienpesuallas ja hana harjalla, huuhtele sitten huolellisesti vedellä ja kuivaa, seuraavaksi suorita sama wc-istuimelle ja urinaalille
 6. Moppaa lattia tai, kun mahdollista, käytä yhdistelmäkonetta

Saattaisit olla kiinnostunut myös


Haluatko tietää uusista ohjeista ja muista uutisista ammattisiivoukseen?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).