Hajujen poisto ja neutralointi

Hajujen poistoon ja neutralointiin kehitettyjä aineita käytetään vähentämään epämiellyttäviä hajuja erilaisissa ammattiympäristöissä, kuten hoivakodeissa, päiväkodeissa ja toimistoissa. Niiden avulla voidaan parantaa tilojen viihtyvyyttä niin vierailijoille kuin henkilökunnalle.

Hajunpoisto- ja neutralointituotteet ovat tarpeen monissa ympäristöissä, joissa hajuongelmat voivat vaikuttaa tilojen viihtyvyyteen. Epämiellyttäviä hajuja voi esiintyä niin sisällä kuin ulkona, kuten WC-tiloissa, odotusauloissa, julkisissa liikennevälineissä, porttikäytävissä, parkkihalleissa ja jätteiden lajittelupisteissä.

Ammattiympäristöissä on tärkeää käyttää turvallisia ja tehokkaita tuotteita, jotka eivät ole tuoksuiltaan liian ylivoimaisia. Lisäksi on hyvä varmistaa, että tuote sopii raikastettaville materiaaleille. Esimerkiksi jotkin hajunpoisto- ja neutralointiaineet soveltuvat myös tekstiileille ja muille pinnoille, kun taas ilmanraikastimet ovat nimensä mukaisesti kehitetty huoneilman raikastamiseen.  

Hajustettu vai hajusteeton ilmanraikastaja?

Kenties tutuin hajujen neutralointiin kehitetty tuote on aerosolisuihke, jota moni on tottunut käyttämään myös kotona. Tästä syystä aerosoli-ilmanraikastajat ovat turvallinen valinta tiloihin, joissa vierailijat myös itse käyttävät tuotetta. Kiilto Pro Air Freshener on tahraamaton kuivaspray, jota voi käyttää niin huoneilmaan kuin tekstiileille. Se tehoaa myös tupakan hajuun ja ruoan tuoksuun jättäen jälkeensä miellyttävän raikkaan tuoksun.

Sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon kohteissa on tärkeää käyttää hajusteetonta ilmanraikastinta, jotta voidaan välttää aiheuttamasta turhaa ärsytystä tai allergisia reaktioita potilaille tai henkilökunnalle. Hajusteeton Kiilto Pro Odent Air Freshener on hellävarainen keino neutraloida hajuja ilman, että tilaan jää ylimääräisiä, viipyviä tuoksuja. Tuote sopii myös päiväkoteihin ja muihin ympäristöihin, joissa pyritään välttämään lisättyjä hajusteita.

Biologiset hajunpoistoaineet perustuvat mikrobeihin

Ammattikäyttöön on saatavilla myös pitkäkestoiseen hajunpoistoon suunniteltuja tuotteita. Nestemäinen Kiilto Pro Odor Stop sisältää turvallisia mikrobeja, jotka tuhoavat erilaisia orgaanisia hajunaiheuttajia. Tuotteen sisältämien bakteeri-itiöiden luonteesta johtuen hajunpoistovaikutus alkaa 12 tunnin kuluttua käytöstä. Kun käsittelyn toistaa säännöllisesti, tuote eliminoi hajuja pitkävaikutteisesti.

Monet ammattikäyttöön kehitetyt puhdistusaineet sisältävät pesevien ainesosien lisäksi myös hajunsyöjää, joka auttaa jättämään puhdistetut pinnat raikkaiksi. WC-tilojen puhdistukseen kehitetty Kiilto Pro Biorine on probiootteja sisältävä puhdistusaine, jolla saadaan esimerkiksi virtsan, ulosteen, hien ja oksennuksen haju pois tehokkaasti.

Puhtaus on paras hajunpoistaja. Kun lika, pinttymät, saostumat, roskat ja muut epäpuhtaudet poistetaan säännöllisesti tarkoituksenmukaisilla puhdistusaineilla ja -välineillä, poistuvat yleensä myös epämiellyttävät hajut.


Haluatko tietää uusista ohjeista ja muista uutisista ammattisiivoukseen?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).