Viking Gloryn keittiöiden arkea helpottaa innovatiivinen annostelukeskus – kurkista ilmastoviisaan risteilykeitaan kulisseihin!

Vastuullisuuden, turvallisuuden ja kustannustehokkuuden vaatimukset ovat alati kasvavassa tilauksessa asiakaskokemukseen aidosti panostavissa ammattikeittiöissä. Kiillon asiantuntijat vastasivat Viking Gloryn kohtaamaan haasteeseen ja toteuttivat laivan ravintoloihin keskitetyn annostelujärjestelmän, joka säästää paitsi vettä, materiaaleja ja tilaa, myös käyttäjiensä arvokasta aikaa.

Ilmastoviisaus syntyy vaikuttavista valinnoista

Itämeren saariston postikorttimaisessa miljöössä seilaava Viking Glory on lippulaiva risteilymatkailun uudelle, vastuullisemmalle aikakaudelle. Yksi maailman ilmastoviisaimmista matkustaja-aluksista tarjoaa asiakkailleen kokemukselliset puitteet entistäkin viihtyisämpään merimatkailuun, ekologisuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä – ja ainutlaatuisia ravintolaelämyksiä unohtamatta.

Kuva ravintolakattauksesta Viking Gloryn ravintolassa.
Viking Gloryn lukuisat ravintolat ja baarit tarjoavat matkustajille tasokkaita makunautintoja sekä upeita merimaisemia.

Laivaliikenteen ympäristövaikutuksia vähentäviin teknologiaratkaisuihin merkittävästi panostanut Viking Glory etsikin lisäpontta innovaatioista myös laivan ravintoloiden henkilökunnan tueksi. Prosesseja sujuvoittamalla haluttiin tarjota aluksen ammattilaisille tehokkaat työkalut mahdollisimman turvalliseen ja vaivattomaan työskentelyyn, sekä vähentää kuormitusta niin työtehtävien kuin ympäristövaikutustenkin osalta.

Turvallisempi ja toimivampi arki ammattikeittiöihin

Kiillon ammattihygienian asiantuntijat vastasivat kutkuttavaan haasteeseen ja ryhtyivät kehittämään Viking Gloryn tarpeisiin räätälöityä annostelujärjestelmää, joka mahdollistaa ammattikeittiön arjessa tarvittavien pesuaineiden syöttämisen koneisiin keskitetysti ja automatisoidusti. Työtunteja ja neliömetrejä säästävä keskus tekee tilaa tärkeimmälle: hyvän mielen herkutteluhetkien luomiselle ja matkustajien viihtyvyydestä huolehtimiselle.

”Kiilto on ollut Viking Linen luottokumppani jo pitkään – asiantuntijamme loivat samankaltaisen järjestelmän aikanaan jo Viking Gracelle, kymmenen vuotta sitten”, kertoo Kiillon hygienia-asiantuntija ja Key Account Manager Mika Sipponen. ”Henkilökunnan turvallisuus ja hyvinvointi oli projektin keskeinen lähtökohta sekä silloin että nyt: keskitetty järjestelmä mahdollistaa sen, että miehistön ei päivittäisessä arjessaan tarvitse olla tekemisissä voimakkaiden kemikaalien kanssa.”

Sipposen mukaan ainutlaatuinen järjestelmä tarjoaa käyttäjilleen paitsi turvallisemmat ja terveellisemmät työolot, myös vaivattoman käyttökokemuksen vuosikymmeniksi eteenpäin.

Jakelukeskus sijaitsee laivan autokannella, josta tarvittavat pesuaineet siirtyvät putkistoja pitkin laivan pesukoneisiin.

Kuva Mikael Vuorisesta

Kiillon tekninen asiantuntija Mikael Vuorinen on toiminut Viking Gloryn miehistön tukena annostelujärjestelmän käyttöönotossa ja myös sen jälkeen.

”Laitteiston toimivuus ja huoltovarmuus on eittämättä erityisen tärkeää juuri laivoilla, sillä vikatilanteet harvoin sattuvat sopivasti laivan ollessa ankkuroituna satamaan. Viking Gloryn annostelulaitteisto on kahdennettu, jotta toiminta jatkuu keskeytymättä, mikäli laitteistoon tulisi vika. Kiillon tekniset asiantuntijat ovat lisäksi aina miehistön tukena, sekä maalla että merellä.”

Kuva annostelujärjestelmän säädöistä.
Lähes huoltovapaa järjestelmä on todettu luotettavaksi myös vaativissa olosuhteissa. ”Annostelujärjestelmän saumaton toiminta on varmennettu tuplapumpuilla, eli häiriötilanteessakin keskus jatkaa pesuaineiden toimittamista eri kerroksissa sijaitseviin tiskikoneisiin tauotta”, kertoo Kiillon tekninen asiantuntija Mikael Vuorinen.
Kuva pestävistä astioista.
Keskitetyn annostelujärjestelmän ansiosta laivan henkilökunnan ei tarvitse käsitellä päivittäisessä työssään voimakkaita kemikaaleja. Optimoitu järjestelmä huolehtii tasaisen laadukkaasta lopputuloksesta.

Keskitetty annostelujärjestelmä tuo säästöä – ja vähentää säätöä

Tiiviissä ja antoisassa vuoropuhelussa Viking Gloryn suunnittelijoiden kanssa syntynyt innovatiivinen annostelujärjestelmä sijaitsee laivan autokannella ja syöttää astianpesuaineen ja huuhtelukirkasteen automaattisesti laivan lukuisten ravintoloiden astianpesukoneisiin, joita on kaikkiaan kunnioitettavat viisitoista kappaletta. Täysin automatisoitu järjestelmä sujuvoittaa kiireisen ammattikeittiön arkea merkittävästi – järjestelmä pitää huolen, että lopputulos on aina tasaisen ja tinkimättömän laadukas.

Käyttäjäystävällinen laitteisto optimoi pesuaineiden annostelun tuoden huomattavia säästöjä sekä veden kulutukseen että kuljetuskustannuksiin, kun pesuaineita tarvitaan entistä vähemmän. Myös ympäristöä kuormittavat tekijät minimoidaan, sillä jätettä syntyy vähemmän ja kemikaalikuorma pienenee merkittävästi. Työntekijät eivät ole kosketuksissa kemikaalien kanssa, jolloin tuetaan tehokkaasti myös työturvallisuutta.

Katso videolta, miten Viking Glorylle toteutettu annostelukeskus käytännössä toimii.

”Kiillon Viking Gracelle toteuttama vastaava järjestelmä on vuosikymmenen aikana todettu paitsi turvalliseksi, myös äärimmäisen hyvin monenlaisissa olosuhteissa toimivaksi”, kertoo annostelujärjestelmän asiantuntija Juha Lipponen. ”Gloryn annostelukoneistossa hyödynsimme oppeja aiemmasta järjestelmästä ja teimme kokoonpanoon tarvittavia komponenttikorvauksia, jotta varaosahallittavuus ja -saatavuus pystyttiin varmistamaan molemmissa järjestelmissä.”

Turvallisuuden lisäksi Lipponen näkee Kiillon kehittämän järjestelmän etuna huolettomuuden ja huoltovapauden.

”On henkilökunnan työn ja turvallisuuden kannalta erinomainen etu, että kaikki kemikaalit sijaitsevat keskitetysti ja hallitusti yhdessä paikassa, eivätkä esimerkiksi keittiötiloissa. Järjestelmä on myös hyvin pitkälti huoltovapaa – pumppuja toki huolletaan säännöllisesti, mutta laitteistossa on hyvin vähän kuluvia osia.”

Keittiön ammattilaiset antavat annostelukoneistolle kiitettävän arvosanan

Mutta miltä näyttää Viking Gloryn keittiöiden arki, nyt kun annostelulaitteisto on ollut aktiivisessa käytössä lähes vuoden? Keittiöpäällikkö Mikko Martikainen iloitsee innovatiivisen laitteiston tuomista konkreettisista hyödyistä ja helpotuksista:

”Annostelujärjestelmä on toiminut mainiosti, ja se helpottaa huomattavasti ravintoloiden henkilökunnan päivittäistä työtä. Tiskiä kulkee koneiden läpi päivittäin niin merkittäviä määriä, että ilman keskitettyä järjestelmää joutuisimme jatkuvasti vaihtamaan pesuainekanistereita – ja samalla olisimme kerta toisensa jälkeen kosketuksessa kemikaalien kanssa. Järjestelmä vapauttaa myös varasto- ja työskentelytilaa, sillä koneet ja pesuainekontit sijaitsevat autokannella.”

Keskitetty annostelujärjestelmä on helpottanut merkittävästi Viking Gloryn keittiöiden ammattilaisten arkea.

Kuva kattauksesta ravintolassa.

Laitteisto tekee tilaa tärkeimmälle: elämyksellisten risteilykokemusten luomiseen matkustajille.

Kiilto on asiantunteva ja ratkaisukeskeinen kumppani, joka kulkee asiakkaan rinnalla suunnittelusta ylläpitoon. Lupaus on pidetty myös Viking Gloryn tapauksessa.

”On selvää, että joskus haasteita voi ilmetä, ja se ei aina tapahdu satamassa seistessämme – tällöin tarvitsemme apua merelle, jotta työ voi jatkua”, huomauttaa Martikainen. ”Kiillon tekninen asiantuntija Mikael Vuorinen on ohjeistanut ja opastanut henkilökuntamme järjestelmän saloihin, ja häneltä saamme aina ensiapuna hyviä neuvoja joko sähköpostitse tai puhelimitse – ja myös huoltokäynnin laivalle nopealla aikataululla tarpeen niin vaatiessa. Yhteistyö Kiillon kanssa on sujunut erinomaisen hienosti, olemme todella saaneet hyvää palvelua!”

Kiillon annostelukeskus koneelliseen astianpesuun

  • Mahdollistaa tarvittavien pesuaineiden keskitetyn syöttämisen useisiin astianpesukoneisiin automaattisesti, ilman manuaalista operointia
  • Sopii erinomaisesti palvelemaan muun muassa ammattikeittiöiden, hotellien ja ostoskeskusten arkea ja asiakaskokemusta
  • On turvallinen ja lähes huoltovapaa valinta vaativissakin olosuhteissa
  • Tukee ympäristövastuullisuutta optimoimalla kemikaalien käytön ja vedenkulutuksen
  • Säästää työtunteja ja tilaa

Yhteistyössä: Viking Line Teksti: Mira Ahola Kuvat: Joonas Kortelainen ja Mikko Uosukainen

Sinua saattaa kiinnostaa myös: