Ratkaisut / Rakentaminen / Laatoitus /

Ulkotilojen laatoitus

Ulkotiloissa voidaan laatoittaa esimerkiksi terassi, parveke, portaat sekä tuki- tai perusmuuri. Laatoitus tehdään kuten sisätiloissa, mutta erityistä huomioita tulee kiinnittää käytettäviin tuotteisiin sekä laatoitettavan tasanteen kaltevuuteen, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Kiillolta löytyy ulkotilalaatoitukseen soveltuvat tasoitteet, kiinnityslaastit ja saumalaastit. Tarvittaessa tilan voi vedeneristää pakkasenkestävällä Kiilto Keramix A+X Vedeneristeellä.

Laatoitus ulkotiloissa, asennusohjeet

1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta Kiilto Kerapid DF Pikasaneerauslaastilla 1-2 mm tasainen kerros tai Kiilto Fix Primer erikoisprimerilla.

2. Tasoita lattia ulkotilaan soveltuvalla
lattiatasoitteella esim. Kiilto Maxirapidilla tai Kiilto Hardplanilla.

3. Pohjusta huokoinen laatoitusalusta
vesikostutuksella.

4. Levitä Kiilto Floorfix DF tai Kiilto Floorfix DF Rapid alustaan puolipyöreällä hammaslastalla (10 mm). Käyttäessäsi pienempää hammaslastaa tai Kiilto Flexfix Saneerauslaastia, suosittelemme kaksipuoleista laastin levitystä.

5. Asenna lattialaatta tuoreeseen kiinnityslaastiin. Ulkotiloissa suositellaan laastin peittoasteen olevan 100 %. Helpoin tapa saavuttaa 100 % tartunta on käyttää ns. kaksipuoleista kiinnitystä. Vältä laastin liiallista tunkeutumista saumoihin.

6. Kun kiinnityslaasti on kuivunut, saumaa lattia Kiilto Lattiasaumalaastilla. Kiilto Floorfix DF Rapidin kuivumisaika huokoisella alustalla on 5 h ja Kiilto Floorfix DF:n 16 h.

Kiinnityslaastit isoille laatoille

Kiilto Floorfix DF Rapid

Nopeasti saumattavissa oleva vähäpölyinen laasti, joka soveltuu erityisesti isojen keraamisten laattojen ja kivien kiinnittämiseen lattioihin sekä kuivissa että märkätiloissa. Saumattavissa jopa 5 h kuluttua. Myös ulos. C2FES1.

 • nopea, vähäpölyinen, joustava, kevyt työstää, riittoisa
 • isot lattialaatat
 • saumattavissa 5–24 h
 • sisä- ja ulkotilat

Kiilto Floorfix DF Lattialaattalaasti

Vähäpölyinen, notkea kiinnityslaasti erityisesti isojen lattialaattojen ja kivien kiinnittämiseen kuivissa ja märkätiloissa. Saumattavissa jopa 16 h kuluttua. Myös ulos. C2ES1. C2ES2 Kiilto Fixbinder lisäyksellä.

 • vähäpölyinen, joustava
 • isot lattialaatat
 • saumattavissa 16–48 h
 • sisä- ja ulkotilat

Vedeneristys kylmille jääviin sisätiloihin ja ulkotiloihin

Kiilto Keramix Nesteosa A + Jauheosa X

Erittäin nopeasti kuivuva 2-komponenttinen vedeneriste märkätilojen sekä parvekkeiden ja terassien laatoitettaville pinnoille. Myös ulkokäyttöön ja kylmilleen jääviin sisätiloihin. Soveltuu myös ilmavuoto- ja radonkorjauksiin.

 • nopea, hyvät levitysominaisuudet
 • pakkastestattu esim. terassit, parvekkeet ja kylmilleen jäävät märkätilat
 • nopea kuivumisaika 1 + 1,5 h

Erikoislaatoitusten työohjeet