Kiilto Floorfix DF Rapid
Lattialaasti

Nopeasti saumattavissa oleva vähäpölyinen laasti, joka soveltuu erityisesti isojen keraamisten laattojen ja kivien kiinnittämiseen lattioihin sekä kuivissa että märkätiloissa. Saumattavissa jopa 5 h kuluttua. Myös ulos. C2FES1.

Edut ja ominaisuudet

  • nopea, vähäpölyinen, joustava, kevyt työstää, riittoisa
  • isot lattialaatat
  • riittoisuus 3–5 kg/m²
  • saumattavissa 5–24 h
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Nopeasti kovettuva, joustava kevyttäytteinen laasti erityisesti isojen keraamisten laattojen ja kivien kiinnittämiseen tavanomaisille kiviaineslattioille, maalatuille ja klinkkerilattioille sekä kipsikartonki- että kuitusementtilevylattioihin. Levyalustoille laatoitettaessa on huomioitava alustan riittävä tukevuus. Laastin notkeus varmistaa erinomaisen laattojen ja laastin välisen tartunnan. Soveltuu laatoituslaastiksi myös Kiilto Oy:n vedeneristeellä käsitellyille lattioille. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa, mutta ei kohteissa, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uima-altaat).

Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat, kiinteät ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Kuivat ja imevät alustat pohjustetaan ohennetulla Kiilto Start Primerilla tai kostutetaan vedellä. Levypinnat pohjustetaan ohentamattomalla Kiilto Start Primerilla. Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta. Maalattuja ja klinkkerilattioita laatoitettaessa (vain sisätilat) on varmistettava pinnoitteen riittävä tartunta alustaansa. Lisäksi vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta alkalisella pesuaineella ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
15 kg 6411513940150
Alustan kosteus

Betoni < 90 % RH

Avoin aika

yli 0,5 MPa / 30 min ( EN1346)

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C , minimi +5 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

C2FES1, M1

Max. Raekoko

0,5 mm

Muodonmuutoskyky

yli 2,5 mm ( EN 12002)

Pakkauskoot

15 kg säkki

Paloluokka

E

Riittoisuus

n. 4 kg/m² levitettäessä hammaslastalla jonka hampaiden korkeus on 9 mm. N. 5 kg/m² levitettäessä hammaslastalla jonka hampaiden korkeus on 15 mm

Sekoitussuhde

4,5–5,5 l vettä / 15 kg jauhetta

Tartuntalujuus

yli 1,0 MPa (EN 1348)

Tyyppi/sideaine

polymeeri-aluminaattisementti-kevyttäyte-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

Käyttöaika veden lisäyksestä n. 1 tunti

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 6 kuukautta.

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Laastijauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen puolijuokseva massa. Annetaan seistä n. 5 minuuttia, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran kevyesti. Tämän jälkeen laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle samalla voimakkaasti painaen ja kammataan auki niin suurelta alalta kerrallaan, kuin ehditään laatoittaa 10–15 min aikana.

Laatat painetaan tuoreeseen laastiin hyvin kiinni. Niiden asentoa voi korjata 15 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irrotetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan lähes kokonaan laastin peittämä (80–90 %). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi laastin levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan sekä kiinnitysalustan mukaan. Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla rievulla. Kuivunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Kuormitettavissa n. 5 tunnin kuluttua laattojen kiinnittämisestä normaalissa huonelämpötilassa. Saumaus suoritetaan Kiilto Saumalaastilla / Lattiasaumalaastilla aikaisintaan 5 tunnin kuluttua laattojen kiinnittämisestä, imemättömillä alustoilla kuitenkin vasta n. 1 vrk:n kuluttua. Normaalin rasituksen laasti kestää noin 3 päivän kuluttua laatoittamisesta. Alhainen lämpötila ja korkea ilmankosteus hidastavat laastin kovettumista ja kuivumista.

Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan Kiilto saniteettisilikonilla.

Soveltuu alustan vähäisten epätasaisuuksien korjaamiseen ennen laatoittamista, yli 15 millimetrin epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto lattiatasoitteet.


Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.