Kiilto Floorfix DF
Lattialaattalaasti

Vähäpölyinen, notkea kiinnityslaasti erityisesti isojen lattialaattojen ja kivien kiinnittämiseen kuivissa ja märkätiloissa. Saumattavissa jopa 16 h kuluttua. Myös ulos. C2ES1. C2ES2 Kiilto Fixbinder lisäyksellä.

Edut ja ominaisuudet

  • vähäpölyinen, joustava
  • isot lattialaatat
  • riittoisuus 3,5–5 kg/m²
  • saumattavissa 16–48 h
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Joustava laasti erityisesti isojen keraamisten laattojen ja kivien, jotka eivät ole kosteusherkkiä kiinnittämiseen tavanomaisille kiviaineslattioille, maalatuille ja klinkkerilattioille sekä kipsikartonki- että kuitusementtilevylattioihin. Levyalustoille laatoitettaessa on huomioitava alustan riittävä tukevuus. Laastin notkeus varmistaa erinomaisen laattojen ja laastin välisen tartunnan. Uuden teknologian ansiosta tuote on sekoitettaessa lähes pölyämätön. Soveltuu laatoituslaastiksi myös Kiilto Oy:n vedeneristeellä käsitellyille lattioille. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa, mutta ei kohteissa, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uima-altaat).

Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat, kiinteät ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Kuivat ja imevät alustat on kostutettava. Levypinnat pohjustetaan ohentamattomalla Kiilto Start Primerilla. Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta. Maalattuja ja klinkkerilattioita laatoitettaessa (vain sisätilat) on varmistettava pinnoitteen riittävä tartunta alustaansa. Lisäksi vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta Kiilto Maalarinpesulla ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
20 kg 6411512396200
Alustan kosteus

- betoni < 90 % RH

Avoin aika

yli 0,5 MPa / 30 min (EN1346)

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +5 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

C2ES1, M1

Max. Raekoko

0,5 mm

Muodonmuutoskyky

yli 2,5 mm (EN12002)

Pakkauskoot

20 kg säkki

Paloluokka

E

Riittoisuus

n. 4,5 kg/m² levitettäessä hammaslastalla jonka hampaiden korkeus on 9 mm, n. 5,0 kg/m² levitettäessä hammaslastalla, jonka hampaiden korkeus on 15 mm

Sekoitussuhde

5,8–6,2 l vettä / 20 kg jauhetta

Tartuntalujuus

yli 1,0 MPa (EN 1348)

Tyyppi/sideaine

Muovi-erikoissementti-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

käyttöaika veden lisäyksestä n. 2 tuntia

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Laastijauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen kevyesti levitettävä massa. Annetaan seistä n. 5 minuuttia, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran kevyesti. Tämän jälkeen laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle samalla voimakkaasti painaen ja kammataan auki niin suurelta alalta kerrallaan, kuin ehditään laatoittaa 10–15 min aikana.
Laatat painetaan tuoreeseen laastiin hyvin kiinni. Niiden asentoa voi korjata 15 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irrotetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan lähes kokonaan laastin peittämä ( 80-90%). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi laastin levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan sekä kiinnitysalustan mukaan. Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla rievulla. Kuivunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Kuormitettavissa n. 16 tunnin kuluttua laattojen kiinnittämisestä normaalissa huonelämpötilassa. Saumaus suoritetaan Kiilto Saumalaastilla aikaisintaan 16 tunnin kuluttua laattojen kiinnittämisestä, imemättömillä alustoilla kuitenkin vasta n. 2 vrk:n kuluttua. Normaalin rasituksen laasti kestää noin viikon kuluttua laatoittamisesta. Alhainen lämpötila ja korkea ilmankosteus hidastavat laastin kovettumista ja kuivumista.

Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan Kiilto saniteettisilikonilla.

Kiilto Fixbinderin lisäyksellä voidaan parantaa laastin muodonmuutoskykyä
(5 l Fixbinder, 2 l vesi ja 20 kg Floorfix DF), jolloin saadaan luokitus C2ES2.

Soveltuu alustan vähäisten epätasaisuuksien korjaamiseen ennen laatoittamista,
yli 10 millimetrin epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto
lattiatasoitteet.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.