Kiilto Kerapid DF
Pikasaneerauslaasti

Vähäpölyinen, erittäin nopeasti lujittuva laasti keraamisten laattojen, kivien ja kosteusherkkien luonnonkivien kiinnittämiseen. Saumattavissa jopa 2–4 h kuluttua. Myös ulos.

Edut ja ominaisuudet

  • erittäin nopea, vähäpölyinen
  • keraamiset laatat, sisustuskivet ja kivet
  • riittoisuus 2–3 kg/m²
  • saumattavissa 2–4 h
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Erittäin nopeasti lujittuva vähäpölyinen ja valumaton laasti kaakelin, klinkkerin ja kivien kiinnityksiin muovi-, maali-, kaakeli-, klinkkeri-, rakennuslevy- ja tavanomaisille kiviainespinnoille sekä Kiilto Oy:n vedeneristeellä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyille pinnoille. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa. Ei suositella kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uima-altaat).

Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet poistettava. Kuivat ja imevät alustat on kostutettava tai pohjustettava ohennetulla Kiilto Start Primerilla. Levypinnat käsitellään ohentamattomalla Start Primerilla. Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta. Muovi-, maali-, kaakeli- ja klinkkeripintoja laatoitettaessa ( vain sisätilat) on varmistettava pinnoitteen tartunta alustaansa. Lisäksi vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta emäksisellä pesuaineella ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
5 kg 6411513552056
15 kg 6411513552155
Alustan kosteus

- betoni;< 90 % RH

Avoin aika

yli 0,5 MPa / 30 min (EN1346)

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi + 10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

C2FTES1, M1

Max. Raekoko

maks. 0,5 mm

Pakkauskoot

5 kg muoviastia, 15 kg säkki

Paloluokka

E

Riittoisuus

Noin 3 kg/m² levitettäessä normaalihampaisella levityslastalla (hampaiden koko: leveys 6 mm, väli 6 mm ja korkeus 6 mm). Noin 2 kg/m² levitettäessä mosaiikkilastalla (hampaiden koko: leveys 4 mm, väli 4 mm ja korkeus 4 mm)

Sekoitussuhde

n. 3,5 l vettä / 15 kg jauhetta (seinät), n. 4,0 l vettä / 15 kg jauhetta (lattiat).

Tartuntalujuus

yli 1,0 MPa (EN1348)

Tyyppi/sideaine

Muovi-erikoissementti-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

Käyttöaika veden lisäyksestä 30–45 minuuttia (massa +18 °C)

Valuma

alle 0,5 mm (EN1308)

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 6 kuukautta

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Laastijauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen massa. Tämän jälkeen laasti levitetään laatoitetta-valle pinnalle ja kammataan auki hammastetulla lastalla alalta, joka ehditään laatoittaa 10–15 minuutissa. Laatat painetaan voimakkaasti alustaansa vasten ja naputetaan välittömästi hyvin kiinni. Niiden asentoa voidaan korjata n. 10 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irroitetun laatan tulee olla tartunta-pinnaltaan lähes kokonaan laastin peittämä (seinälaatat 70–75 % ja lattialaatat 80–90 %). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi laastin levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan.

Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla sienellä. Kuivunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti. Kovettumisaika 2–4 tuntia olosuhteista riippuen.

Saumaus voidaan suorittaa Kiilto Saumalaastilla 2–4 tunnin kuluttua laattojen kiinnityksestä, imemättömillä alustoilla n. 4 tunnin kuluttua. Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan elastisella kitillä. Kiilto Fixbinder-ohjeen mukaisella lisäaineen käytöllä voidaan parantaa laastin muodonmuutoskykyä (CE-merkki C2ES2).

Soveltuu alustan vähäisten epätasaisuuksien korjaamiseen ennen laatoittamista, yli 15 millimetrin epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto seinä- ja lattiatasoitteet.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.