Kiilto Pro Fix Primer
Tartuntapohjuste

Käyttövalmis erikoispohjuste erityisesti tiiviille seinä- ja lattiapinnoille sisä- ja ulkotiloissa.

Edut ja ominaisuudet

  • vesiohenteinen
  • nopeasti kuivuva
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Vesiohenteinen hiekkaa sisältävä pohjustusaine tartunnan parantamiseen tiiviille seinä- ja lattiapinnoille sisä- ja ulkotiloissa ennen tasoitus- ja laatoitustyötä.
Käyttökohteita ovat mm:
- Imemättömät alustat, esim. keraamiset laatat, maali- ja PVC-pinnat sekä maali- tai PVC-pinnoitetut teräsohutlevyt (esim. tehdasvalmisteiset "peltikylpyhuoneet"). Ennen pohjustusta vaha, rasva ja lika pestään pois laatoitettavalta pinnalta alkalisella pesuaineella ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.
- Tiiviit, lujat ja pölyttömät betoni- ja sementtipohjaiset tasoitepinnat (vesi ei saa nousta alusrakenteeseen kapillaarisesti). Ennen pohjustusta alustasta poistetaan sementtiliima, pöly, irtonainen lika ja rasva. Tarvittaessa suoritetaan hionta.
- Kipsilevy, vaneri ja lastulevy.

Primerilla on hyvä kosteudenkesto. Tuotteen viskoottinen olomuoto helpottaa primerin levittämistä pystypinnoille sekä vähentää sen roiskumista. Muodostaa hyvän tartuntasillan tasoitteen/laastin ja alustan väliin. Sementin alkalisuus ei heikennä pohjustusaineen tehoa. Ei sovellu tasoitteen lisäaineeksi.

PakkauskokoEAN-koodi
5 l 6411513699058
10 l 6411513699102
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

M1

Pakkauskoot

5 l ja 10 l muoviastia

Riittoisuus

1 l riittää n. 5 m²:n pohjustamiseen

Tiheys/ominaispaino

1,05

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Värit

Sinivioletti

pakkasenkestävyys

Jäätyvää

Käyttöohje

Primer sekoitetaan huolellisesti ennen käyttöä siten, että hiekka on jakautunut tasaisesti koko tuotteeseen. Pohjustusaine levitetään ohueksi tasaiseksi kerrokseksi esimerkiksi telalla tai siveltimellä. Pohjustuksen annetaan kuivua noin tunnin ennen tasoittamista/laatoittamista. Vallitsevat olosuhteet, kuten huoneen lämpötila, alustan laatu ja kosteus vaikuttavat voimakkaasti kuivumiseen. Suosituksiemme numeroarvoja voidaan siten käyttää vain lähtökohtina. Pinnoitus tulee tehdä viimeistään vuorokauden kuluttua pohjustamisesta.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.