Kiilto Flexfix
Saneerauslaasti

Monikäyttöinen, valumaton saneerauslaasti keraamisten laattojen kiinnityksiin. Pitkä avoin aika. Myös ulos. C2TES1. C2ES2 Kiilto Fixbinder lisäyksellä.

Edut ja ominaisuudet

  • monikäyttöinen
  • keraamiset laatat, sisustuskivet ja kivet
  • riittoisuus 2–3 kg/m²
  • saumattavissa 24–48 h
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Valumaton saneerauslaasti kaakelin, klinkkerin, kevytbetonin ja kivien, jotka eivät ole kosteusherkkiä kiinnityksiin muovi-, maali-, kaakeli-, klinkkeri- ja tavanomaisille kiviainespinnoille sekä Kiilto vedeneristeillä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyille pinnoille, kuten esim. kipsikartonkilevy. Laatoittaminen voidaan tehdä ilman laatoitusnarua. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa, mutta ei kohteissa, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uima-altaat).

Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Kuivat ja imevät alustat on kostutettava (ei levypintoja). Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta. Muovi-, maali-, kaakeli- ja klinkkeripintoja laatoitettaessa huomioitavaa:
- pinnoite on riittävän kiinteä laatoituspohjaksi
- pinnoitteen tartunta alustaansa
- vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta Maalarinpesulla ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
5 kg 6411513520055
20 kg 6411513520208
Alustan kosteus

- betoni;< 90 % RH

Avoin aika

yli 0,5 MPa / 30 min (EN1346)

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +5 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

C2TES1 (EN12004), M1

Max. Raekoko

0,5 mm

Muodonmuutoskyky

yli 2,5 mm (EN12002)

Pakkauskoot

5 kg muoviastia, 20 kg säkki

Paloluokka

E

Riittoisuus

n. 3 kg/m² levitettäessä normaalihampaisella lastalla, (hammaskoko: lev. 6 mm, väli 6 mm, kork. 6 mm) n. 2 kg/m² levitettäessä mosaiikkilastalla (hammaskoko: lev. 4 mm, väli 4 mm, kork. 4 mm)

Sekoitussuhde

5,5–6,0 l vettä / 20 kg jauhetta

Tartuntalujuus

yli 1,0 MPa (EN 1348)

Tyyppi/sideaine

Muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

käyttöaika veden lisäyksestä 3–4 tuntia

Valuma

alle 0,5 mm (EN1308)

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Laastijauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen kunnes muodostuu tasainen massa. Annetaan seistä 15–20 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran kevyesti. Tämän jälkeen laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle samalla voimakkaasti painaen ja kammataan auki niin suurelta alalta kerrallaan, kuin ehditään 10–15 min aikana laatoittaa. Laatat painetaan voimakkaasti alustaansa vasten ja naputetaan välittömästi hyvin kiinni. Niiden asentoa voi korjata 15 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irrotetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan lähes kokonaan laastin peittämä (kaakelit 70–75 % ja klinkkerit 80–90 %). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi laastin levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan.

Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla rievulla. Kuivunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Saumaus ja kevyt kuormitus on mahdollista 1 vrk:n kuluttua laattojen kiinnittämisestä, imemättömillä alustoilla kuitenkin vasta 2 vrk:n kuluttua. Saumaukseen soveltuvat Kiilto saumauslaastit.

Normaalin rasituksen laasti kestää noin viikon kuluttua laatoittamisesta. Alhainen lämpötila ja korkea ilmankosteus hidastavat laastin kovettumista ja kuivumista. Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan Kiilto Saniteettisilikonilla.

Kiilto Fixbinder -ohjeen mukaisella lisäaineen käytöllä voidaan parantaa laastin muodonmuutoskykyä (CE -merkki C2ES2).

Soveltuu alustan vähäisten epätasaisuuksien korjaamiseen ennen laatoitusta useiden millimetrien epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto seinä- ja lattiatasoitteet.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.