Kiilto Flexfix Saneerauslaasti

Monikäyttöinen, valumaton saneerauslaasti keraamisten laattojen kiinnityksiin. Pitkä avoin aika. Myös ulos. C2TES1. C2ES2 Kiilto Fixbinder lisäyksellä.

Edut ja ominaisuudet

  • valumaton, keraamisten laattojen, sisustuskivien ja kiven kiinnittämiseen
  • myös ulos
  • C2TES1
  • saumattavissa: huokoinen alusta 1 vrk, tiivis alusta 2 vrk
  • riittoisuus 2–3 kg/m²

  Linkit

  Dokumentit

  Käyttöala

  Valumaton saneerauslaasti kaakelin, klinkkerin, kevytbetonin ja kivien, jotka eivät ole kosteusherkkiä kiinnityksiin muovi-, maali-, kaakeli-, klinkkeri- ja tavanomaisille kiviainespinnoille sekä Kiilto vedeneristeillä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyille pinnoille, kuten esim. kipsikartonkilevy. Laatoittaminen voidaan tehdä ilman laatoitusnarua. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa, mutta ei kohteissa, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uima-altaat).

  Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Kuivat ja imevät alustat on kostutettava (ei levypintoja). Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta. Muovi-, maali-, kaakeli- ja klinkkeripintoja laatoitettaessa huomioitavaa:
  - pinnoite on riittävän kiinteä laatoituspohjaksi
  - pinnoitteen tartunta alustaansa
  - vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta Maalarinpesulla ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

  Hammaslastat
  Hammaslastat
  Pakkauskoko EAN-koodi
  5 kg 6411513520055
  20 kg 6411513520208
  Alustan kosteus

  - betoni;< 90 % RH

  Avoin aika

  yli 0,5 MPa / 30 min (EN1346)

  Käyttölämpötila

  suositus +18–20 °C, minimi +5 °C

  Luokitukset ja sertifioinnit

  C2TES1 (EN12004), M1

  Max. Raekoko

  0,5 mm

  Muodonmuutoskyky

  yli 2,5 mm (EN12002)

  Pakkauskoot

  5 kg muoviastia, 20 kg säkki

  Paloluokka

  E

  Riittoisuus

  n. 3 kg/m² levitettäessä normaalihampaisella lastalla, (hammaskoko: lev. 6 mm, väli 6 mm, kork. 6 mm) n. 2 kg/m² levitettäessä mosaiikkilastalla (hammaskoko: lev. 4 mm, väli 4 mm, kork. 4 mm)

  Sekoitussuhde

  5,5–6,0 l vettä / 20 kg jauhetta

  Tartuntalujuus

  yli 1,0 MPa (EN 1348)

  Tyyppi/sideaine

  Muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

  Työskentelyaika

  käyttöaika veden lisäyksestä 3–4 tuntia

  Valuma

  alle 0,5 mm (EN1308)

  Varastointi

  Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

  pakkasenkestävyys

  Pakkasenkestävä

  Käyttöohje

  Laastijauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen kunnes muodostuu tasainen massa. Annetaan seistä 15–20 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran kevyesti. Tämän jälkeen laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle samalla voimakkaasti painaen ja kammataan auki niin suurelta alalta kerrallaan, kuin ehditään 10–15 min aikana laatoittaa. Laatat painetaan voimakkaasti alustaansa vasten ja naputetaan välittömästi hyvin kiinni. Niiden asentoa voi korjata 15 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irrotetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan lähes kokonaan laastin peittämä (kaakelit 70–75 % ja klinkkerit 80–90 %). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi laastin levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan.

  Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla rievulla. Kuivunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti.

  Saumaus ja kevyt kuormitus on mahdollista 1 vrk:n kuluttua laattojen kiinnittämisestä, imemättömillä alustoilla kuitenkin vasta 2 vrk:n kuluttua. Saumaukseen soveltuvat Kiilto saumauslaastit.

  Normaalin rasituksen laasti kestää noin viikon kuluttua laatoittamisesta. Alhainen lämpötila ja korkea ilmankosteus hidastavat laastin kovettumista ja kuivumista. Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan Kiilto Saniteettisilikonilla.

  Kiilto Fixbinder -ohjeen mukaisella lisäaineen käytöllä voidaan parantaa laastin muodonmuutoskykyä (CE -merkki C2ES2).

  Soveltuu alustan vähäisten epätasaisuuksien korjaamiseen ennen laatoitusta useiden millimetrien epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto seinä- ja lattiatasoitteet.

  Lisätiedot

  Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

  Ympäristö ja turvallisuus

  Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

  M1-sisäilmaluokitus
  CE-merkki
  LEED
  Nordic Ecolabel
  Avainlippu