Kiilto HardPlan
Lattiatasoite 2–20 mm

Kuituvahvisteinen, nopeasti kuivuva erikoissementtisideaineinen tasoite sisä- ja ulkotiloihin. Muodostaa erittäin kovan ja sileän pinnan. Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin ja pinnoitettaviin lattioihin. Matala-alkalinen.

Edut ja ominaisuudet

  • erittäin luja, itsesiliävä, kuituvahvisteinen, nopea, maalattavissa
  • puu- ja puulevylattiat, yleistasoitukset
  • riittoisuus 1,6 kg/m²/mm
  • kävelynkestävä 1 h
  • päällystettävissä 5 mm/10 h, 20 mm/2 vrk
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Lattiapintojen tasoituksiin 2–20 mm kerroksena sisä- ja ulkotiloissa ennen lattiapäällysteen kiinnitystä tai pinnoitteen levittämistä. Soveltuu sähköisten lattialämmitysjärjestelmien peittämiseen sisätiloissa enintään 15 neliömetrin alueella.

Päällystettäessä esim. muovimatolla, lvt-laatalla tai vastaavalla päällysteellä kerrospaksuus 2–20 mm.

Pinnoitettaessa esim. maalilla, polyuretaani-/epoksipinnoitteella tai ulkokäytössä kerrospaksuus 4–20 mm.

Käyttökohteet esim. huone- ja toimistotilat, katetut terassit ja parvekkeet, yksityiset autotallit, varastot, ilmastointikonehuoneet ja tekniset tilat. Sisätiloissa, kevyen rasituksen alueella, tasoite voidaan jättää pinnoittamatta/päällystämättä. Maalattavien ja pinnoitettavien lattioiden tapauksessa on aluslattian vaatimukset varmistettava maalin/pinnoitteen valmistajalta.

Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet ja liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia imuroidaan huolellisesti.

Betonialustat käsitellään 1:4 ohennetulla Kiilto Start Primer tai Kiilto PrimerOne primerilla (20 % Kiilto primeria / 80 % vettä) ennen tasoitusta. Saneeraus- ja levyalustat käsitellään ohentamattomalla Kiilto Start Primer tai Kiilto PrimerOne primerilla ennen tasoitusta. Tiiviit alustat esim. keraamiset laatat tai maalipinnat voidaan käsitellä myös Kiilto Fix Primerilla. Ulkotiloissa pohjustus tehdään Kiilto Fix Primerilla. Maanvaraisissa betonilattioissa tulee estää kapillaarisen kosteuden nousu rakenteeseen.

Matala-alkalinen tasoitekerros suojaa liimaa ja muovipäällystettä betonin alkalisen kosteuden aiheuttamilta vaurioilta. Tutkimuksissa on osoitettu 5 mm tasoitekerroksen suojaava vaikutus.

Betonialustan tulee olla SisäRYL 2013:n ja BY 45:n mukainen.

PakkauskokoEAN-koodi
20 kg 6411512183206
Alustan kosteus

Betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

2-20 mm

Kulutuskesto

RWFC 550
(EN 13813)

Kutistuma

< 0,5 ‰ ( 23 ºC, 50 % RH )

Kävelynkestävä

n. 1 tunti ( 23 ºC, 50 % RH )

Käyttölämpötila

Suositus +18–23 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C40-F10 (EN13813), M1

Max. Raekoko

n. 0,6 mm

Pakkauskoot

20 kg säkki

Paloluokka

A2fl-s1

Pinnoituskuiva

2–5 mm / 10 h
20 mm / 2 vrk
( 23 ºC, 50 % RH )

Puristuslujuus

C40 ( > 40 MPa), EN 13813

Riittoisuus

1,6 kg/m² (1mm paksuinen kerros)
Säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta.

Sekoitussuhde

4,0–4,5 l vettä / 20 kg säkki

Taivutuslujuus

F10 ( > 10 MPa), EN 13813

Tartuntalujuus

> 2,0 MPa, EN 13813

Tyyppi/sideaine

Muovi-erikoissementti-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

n. 20 min ( 23 ºC, 50 % RH )

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa enintään 12 kuukautta.

Viskositeetti

Leviävyys 130–140 mm

pH

< 11 (matala-alkalinen)

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä ja lisätään jauhe jatkuvasti sekoittaen viileään (+10–25 °C), puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen, notkea massa. Annetaan seistä n. 2 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ennen käyttöä.

Tasoitemassa levitetään teräs- tai hammaslastalla tasaisena kerroksena. Tasoitteen levitys voidaan tehdä myös tasoitepumpulla. Ensimmäisen tasoitekerroksen on oltava kuiva ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.

Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia. Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara. Mikäli lattia jätetään pinnoittamatta/päällystämättä tulee pinta käsitellä Kiilto 704 BSP Jälkihoitoaineella.

Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Suositusvesimäärän ylittäminen heikentää pinnan lujuutta sekä saattaa aiheuttaa lajittumista ja halkeilua.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
CE-merkki
LEED
Avainlippu