Vahaus ja vahanpoisto

Vahan tarkoitus on suojata lattiamateriaalia käytön aiheuttamalta rasitukselta. Vahanpoisto ja uudelleenvahaus tehdään, kun lattiapinnasta on kulunut vanha vaha pois tai pinnalle on kerrostunut paljon likaa. Vaha valitaan aina lattiamateriaalin mukaan.

Valitse vahanpoistoaine lattiamateriaalin mukaan. Kiilto-vahat soveltuvat kaikkien vahattavien lattiapintojen perus- ja paikkavahaukseen.

Vahan tarkoitus on suojata lattiamateriaalia käytön aiheuttamalta rasitukselta ja lialta. Vahanpoisto ja uudelleenvahaus tehdään, kun lattiapinnasta on kulunut vanha vaha pois tai pinnalle on kerrostunut paljon vahaa ja/tai likaa. Vahanpoistossa käytetään vahanpoistoainetta ja lattianhoitokonetta sekä vedenimuria. Isoissa tiloissa voidaan vahanpoistoaineen levitykseen ja huuhteluun käyttää myös yhdistelmäkonetta. On tärkeää, että pinnoilta saadaan poistettua kaikki vanha vaha ennen uudelleenvahausta. Erittäin hankalissa kohteissa vahanpoistoainekäsittely joudutaan tekemään useampaan kertaan.

Valitse vahanpoistoaine aina lattiamateriaalin mukaan. Ennen uudelleen vahausta lattian pitää antaa kuivua hyvin. Vahaus tehdään Silk-sarjan vahoilla ja puhtaalla kostutetulla mopilla tai vahausmopilla. Vahakerroksia tarvitaan yleensä kaksi kerrosta. Vahakerroksen kuivumisaika riippuu olosuhteista. Jos ilma on hyvin kosteaa, voi kuivumisaika olla jopa moninkertainen.