Toimistotilojen hygienia

Työympäristön puhtaus parantaa paitsi tilojen viihtyisyyttä, myös turvallisuutta. Lue vinkkimme aulatilojen, taukohuoneiden ja työpisteiden hyvään hygieniaan, kun puhtaanapidosta huolehditaan omatoimisesti.

Puhtaus aulatiloissa, taukohuoneissa, työpisteillä ja muissa toimistotiloissa vaikuttaa positiivisesti tilankäyttäjien hyvinvointiin ja ehkäisee tartuntojen leviämistä. Usein työympäristön siivouksesta huolehtii puhtausalan ammattilainen, joka on perehtynyt turvallisiin työmenetelmiin ja puhdistusaineiden sekä siivousvälineiden oikeaoppiseen käyttöön. Jos puhtaanapidosta vastaavat toimiston omat työntekijät, on hyvä valita mahdollisimman turvallisia ja helppokäyttöisiä tuotteita toimistotyöntekijöiden suorittamaan siivoukseen.

Toimistotilojen kosketuspintojen puhdistus

Toimistoympäristössä on tärkeää käyttää puhdistusaineita, jotka eivät ole tuoksuiltaan liian ylivoimaisia. Ovenkahvat, valonkatkaisijat, pöytätasot ja muut kosketuspinnat puhdistetaan sovitun mukaisesti. Myös erilaisten päätelaitteiden, kuten tietokoneiden hiirten ja näppäimistöjen, älypuhelinten ja muiden kosketusnäyttöjen riittävän usein tapahtuvaan puhdistamiseen on hyvä kiinnittää huomiota, jos laitteet ovat yhteiskäytössä.

Kostuta siivouspyyhe puhdistusaineella ja pyyhi pinnat puhtaiksi. Tarkoitukseen sopii erinomaisesti esimerkiksi Kiilto Pro Superquick Spurt, joka on suoraan valmis käytettäväksi ilman laimentamista.

Vinkki! Tietokoneen, puhelimen ja muiden päätelaitteiden puhdistukseen riittää vedellä nihkeytetty mikrokuitupyyhe.

Toimistotiloissa ei ole tarvetta desinfioida pintoja, kun ylläpitosiivouksesta huolehditaan säännöllisesti. Jos puhtauden tasoa halutaan tehostaa esimerkiksi flunssa- tai norovirustartuntojen myötä, käyttövalmiit Kiilto Pro Easydes -pyyhkeet ovat nopea ja helppo tapa desinfioida pintoja. Pyyhkeisiin on lisätty pesevää pintadesinfektioainetta, joten puhdistus ennen desinfiointia ei ole välttämätöntä. Kertakäyttöiset desinfektiopyyhkeet soveltuvat käytettäväksi kaikille alkoholia sietäville pinnoille.

Käsihygienia toimistoissa

Hyvä käsihygienia eli käsien huolellinen pesu ja desinfiointi on tehokkain tapa estää erilaisten tautien leviäminen toimistotiloissa. Käsihuuhteet kannattaa sijoittaa sinne, missä ihmiset kohtaavat: sisääntuloon, aulaan, taukohuoneisiin, kokoustiloihin sekä wc-tiloihin. Automaattisilla non touch -annosteluratkaisuilla parannat hygieniaa entisestään.

Sinua saattavat kiinnostaa myös


Haluatko tietää uusista ohjeista ja muista uutisista ammattisiivoukseen?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).