Toimistotilojen hygienia

Työympäristön puhtaus parantaa paitsi tilojen viihtyisyyttä, myös turvallisuutta. Lue vinkkimme aulatilojen, taukohuoneiden ja työpisteiden hyvään hygieniaan.

Puhtaus aulatiloissa, taukohuoneissa, työpisteillä ja muissa toimistotiloissa vaikuttaa positiivisesti tilankäyttäjien hyvinvointiin ja ehkäisee tartuntojen leviämistä. Toimistoympäristössä on tärkeää käyttää puhdistusaineita, jotka eivät ole tuoksuiltaan liian ylivoimaisia. Mikäli tilojen ylläpitosiivouksesta huolehtii muu kuin puhtauteen perehtynyt ammattilainen, on hyvä lisäksi valita mahdollisimman turvallisia ja helppokäyttöisiä tuotteita siivoukseen.

Toimistotilojen kosketuspintojen puhdistus

Toimistotiloissa ovenkahvat, valonkatkaisijat, pöytätasot ja muut kosketuspinnat kannattaa puhdistaa huolellisesti. Muista myös erilaiset päätelaitteet, kuten tietokoneiden hiiret ja näppäimistöt, älypuhelimet ja muut kosketusnäytöt. Niiden riittävän usein tapahtuvaan puhdistamiseen on hyvä kiinnittää huomiota etenkin, jos laitteet ovat yhteiskäytössä.

Kostuta siivouspyyhe puhdistusaineella ja pyyhi pinnat puhtaiksi. Tarkoitukseen sopii erinomaisesti esimerkiksi Kiilto Pro Superquick Spurt, joka on suoraan valmis käytettäväksi ilman laimentamista.

Suurissa toimistoissa myös riittoisat One System Basic -pyyhepakkaukset ovat kätevä vaihtoehto. 120 pyyhettä sisältävään pakkaukseen lisätään puhdistusaine, jonka jälkeen valmiiksi kostutettu puhdistuspyyhe on aina käden ulottuvilla.

Näin käytät One System Basic -pyyhepakkausta

  • Avaa pakkaus. Poista suojaava sisäkansi ja pyyhkeiden repäisytuen peittävä suojus.
  • Kaada n. 1,2 l Kiilto Pro Superquick -puhdistusainetta pyyherullan päälle.
  • Merkitse puhdistusaineen nimi, päivämäärä ja tunnistetietosi (esim. nimikirjaimesi) pakkaukseen. Käyttöaika on 28 vuorokautta.
  • Nosta pyyherullan keskimmäinen, kohollaan oleva pyyhe repäisyaukkoon. Näin saat pakkauksesta aina yhden pyyhkeen kerrallaan.

Vinkki! Tietokoneen, puhelimen ja muiden päätelaitteiden puhdistukseen riittää vedellä nihkeytetty mikrokuitupyyhe.

Toimistotilojen desinfioiva puhdistus

Käyttövalmiit Kiilto Pro Easydes -pyyhkeet ovat nopea ja helppo tapa desinfioida pintoja. Pyyhkeisiin on lisätty pesevää pintadesinfektioainetta, joten puhdistus ennen desinfiointia ei ole välttämätöntä. Kertakäyttöiset desinfektiopyyhkeet soveltuvat käytettäväksi kaikille alkoholia sietäville pinnoille.

One System Basic -pyyhepakkausta voidaan hyödyntää myös pintojen desinfiointiin. Desinfiointia varten pakkauksen pyyhkeisiin lisätään pesevä Kiilto Pro Easydes -pintadesinfektioaine tai Kiilto Pro Tevan Panox 200 -desinfektioaine, joka käy useimmille, myös alkoholia sietämättömille pinnoille. Katso ylempää ohje, miten käytät One System Basic -pyyhepakkausta.

Pyyhi desinfioitava pinta huolellisesti. Varmista, että desinfioitava pinta on pyyhinnän jälkeen kostunut kauttaaltaan. Anna pinnan kuivua.

Käsihygienia toimistoissa

Hyvä käsihygienia eli käsien huolellinen pesu ja desinfiointi on tehokkain tapa estää erilaisten tautien leviäminen toimistotiloissa. Toimistoissa käsihuuhteet kannattaa sijoittaa sinne, missä ihmiset kohtaavat: sisääntuloon, aulaan, taukohuoneisiin, kokoustiloihin sekä wc-tiloihin. Automaattisilla non touch -annosteluratkaisuilla parannat hygieniaa entisestään.

Sinua saattavat kiinnostaa myös

Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).