Kuntosalien ja urheilukeskusten hygienia – ohjeet turvallisiin tiloihin

Hygienia ja puhtaus liittyvät turvalliseen urheiluun. Kuntosalien ja urheilukeskusten puhtauteen tulee kiinnittää huomiota ja kehottaa myös asiakkaita huolehtimaan niin käsihygieniasta kuin käyttämiensä välineiden puhdistuksesta.

Hygienia ja puhtaus liittyvät turvalliseen urheiluun. Kuntosalien ja urheilukeskusten puhtauteen tulee kiinnittää huomiota ja kehottaa myös asiakkaita huolehtimaan niin käsihygieniasta kuin käyttämiensä välineiden puhdistuksesta.

Kuntosaleilla ja urheilukeskuksissa liikkuu paljon ihmisiä. Tilojen hygienia ja puhtaus on tärkeää, jotta tiloihin on turvallista tulla liikkumaan. Olemme koonneet kattavan ohjeistuksen kuntosalien ja urheilukeskusten siivoukseen, missä on otettu huomioon sekä aulatilat, WC-tilat, kuntosali ja laitteet että ohjeet kuntosalin käyttäjälle. Asiantuntijamme vinkkaavat järjestämään kuntosalin tiloihin kertakäyttöisiä desinfiointipyyhkeitä, joilla asiakkaat voivat nopeasti ja helposti desinfioida paitsi käyttämänsä laitteet myös henkilökohtaiset tavaransa. Helppo ratkaisu tähän on One System Basic-pyyhepakkaus. Pakkaukseen lisätään vain desinfiointiaine (esimerkiksi Easydes) ja valmiina on 120 kpl desinfioivaa pyyhettä, joiden käyttöaika on yksi kuukausi.

Aulatilojen hygienia

 1. Kosketuspinnat eli oven kahvat ja pielet, kalusteiden pinnat ja reunat sekä maksupäätteet ja kirjautumislaitteet puhdistetaan desinfioivalla Easydes Sprayllä.
 2. Käsienpesuallas tulee sekä puhdistaa että desinfioida.
 3. Muut tasopinnat pyyhitään puhtaaksi.
 4. Lattiapintojen puhdistus kone- tai käsimenetelmin.

WC-tilojen hygienia ja siivous

 1. WC-tilojen kosketuspinnat puhdistetaan ja desinfioidaan.
 2. WC-kalusteet puhdistetaan ja desinfioidaan.
 3. Myös tasopinnat puhdistetaan ja desinfioidaan.
 4. Lattiapinnat puhdistetaan Click’M C mikrokuitumopilla.

Kuntosalin siivous ja hygienia

 1. Kuntosalin kosketuspinnat siivotaan ja desinfioidaan samoin, kuin kuntosalin aulatilojen kosketuspinnat. Myös muut tasopinnat ja lattiat siivotaan kuten aulatiloissa.
 2. Kuntosalien laitteet puhdistetaan ja desinfioidaan.

Hygieniaohjeet kuntosalien käyttäjälle

 1. Pyyhe kuntosalin laitteiden ja välineiden kaikki kosketuspinnat käytön jälkeen salilta löytyvillä desinfioivilla pyyhkeillä.
 2. Pidä huolta myös omien välineiden, kuten juomapullon, puhelimen ja kuulokkeiden, desinfioimisesta.
 3. Muista hyvä käsihygienia myös salilla. Pese kädet huolellisesti saippualla ja vedellä tullessasi salille ja lähtiessäsi sieltä. Käytä käsihuuhdetta käsiin, kun vaihdat laitteesta tai välineestä toiseen. Jos kädet kuivuvat helposti, käytä käsivoidetta, joka pitää ihon terveenä ja näin myös bakteerit loitolla.