Valmista ja säilytä käyttöliuokset oikein

Puhdistusaineista laimennetut käyttöliuokset ovat tehokkaita ja turvallisia käyttää, kun ne valmistetaan oikeanlaisella annostuksella ja säilytetään ohjeiden mukaisesti.

Annostele ammattisiivousaineet huolellisesti

Oikeaoppisella annostuksella voidaan saavuttaa puhtaampi lopputulos, säästää työaikaa, huolehtia paremmasta työturvallisuudesta, saavuttaa taloudellista säästöä ja myös kuormittaa ympäristöä vähemmän. 

Annostele puhdistusaineet puhtaaseen liuospulloon käyttämällä annostelupumppua, sopivan kokoista mitta-astiaa tai tarkoitukseen kehitettyä annostelujärjestelmää, kuten Kiilto Pro Fusion. Muista asianmukainen suojalasien ja -käsineiden käyttö liuosta valmistaessa. Tee käyttöliuosta aina vain tarvittava määrä ja seuraa annostukseen annettuja ohjeita lian ja puhdistettavan pinnan mukaisesti. Löydät ohjeita annostukseen tuotepakkauksesta sekä Kiillon sivuilta.

Kiilto Pro -puhdistusaineiden annostus on usein todella pieni, tehden tuotteista erittäin riittoisia. Kun käyttöliuosta valmistaa säilytysajan sekä todellisen kulutustarpeen huomioiden, parannat tuotteiden kustannustehokkuutta entisestään. Oikeanlaisella annostelulla varmistetaan myös, ettei puhdistettaville pinnoille jää turhia jäämiä.

Merkitse tarvittavat tiedot käyttöliuosetikettiin

Monille Kiilto Pro -puhdistusaineiden käyttöliuoksille on saatavilla valmis käyttöliuosetiketti, joka on helppo liimata käyttöliuospulloon tai -astiaan. Saatavilla on myös tyhjä Kiilto Pro -käyttöliuosetiketti, johon voi kirjata tarvittavat tiedot vapaasti. Ainakin seuraavat tiedot on hyvä kirjata:

  • Käytetyn puhdistusaineen nimi
  • Puhdistusaineen annostus
  • Käyttöliuoksen pH-arvo

Suositeltavaa on merkitä käyttöliuoksen astiaan myös liuoksen valmistuspäivämäärä sen arvioimiseksi, onko liuos vielä käyttökelpoista. Päivämäärän merkintä ei ole välttämätöntä, jos liuosta valmistetaan vain päivän tarpeeseen kerralla.

Katso kaikki valmiit käyttöliuosetiketit tästä.

Säilytä ja käytä käyttöliuosta vain suositellun ajan

Säilöntäaineet ovat turhia pesutehon näkökulmasta, mutta parantavat puhdistusaineiden taloudellisuutta. Kiillon ammattikäyttöön kehitetyissä puhdistusaineissa niiden määrä on pyritty optimoimaan mahdollisimman alhaiseksi huomioiden tavallisimmat suositukset käyttöliuosten säilyvyyteen liittyen. Käyttöliuosta tehdessä säilöntäaineiden pitoisuus laimenee entisestään, minkä vuoksi on tärkeää noudattaa suositeltuja säilytysaikoja. Säilöntäaineiden lisäksi liuoksen säilyvyyteen vaikuttaa moni tekijä, kuten lämpötila, valaistus, säilytysastian puhtaus sekä sen käsittely. Tavallisesti käyttöliuoksia säilytetään kuivassa tilassa, huoneenlämmössä ja suoralta auringonvalolta suojattuna.

Kun käyttöliuos säilytetään puhtaassa ja suljetussa astiassa, useimmat pintojen puhdistukseen tarkoitetut liuokset säilyvät käyttökelpoisina noin viikon. Säilyvyysaika saattaa vaihdella tuoteominaisuuksista johtuen, minkä vuoksi mahdolliset erityisohjeet säilytystä koskien kannattaa aina tarkastaa tuotetiedotteesta tai tuotesivulta. Suosittelemme kuitenkin, että käyttöliuosta valmistetaan aina vain päivän tarpeeseen. On myös hyvä huomioida mahdolliset kohdekohtaiset säilyvyysohjeet. Esimerkiksi terveydenhuollon kohteissa suositellaan, että samaa liuosta käytetään korkeintaan neljä tuntia tai työvuoron ajan.

Muista myös käyttöliuosastioiden puhtaus

Pullot tai astiat, joissa käyttöliuos säilytetään, on pestävä käsin tai välinepesukoneessa ennen uuden liuoksen valmistusta. Näin estät likaantumisen ja bakteerien kasvun liuoksessa.

Käyttöliuosten valmistaminen ja säilyttäminen asianmukaisissa astioissa on taloudellinen tapa huolehtia ammattihygieniasta. Kun noudattaa annosteluun liittyviä ohjeita ja säilytysaikoja, pesuteho sekä puhdistuksen lopputulos on toivotunlainen. Kiillon valikoimissa on myös monia käyttövalmiita tuotteita, joita ei tarvitse laimentaa ennen siivousta. Niiden avulla puhdistusaineiden käyttö on entistä helpompaa.

Käyttöliuoksen annostelu Kiilto Pro Fusionilla

Lue lisää

Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).