Itämeri yhdisti kiiltolaiset toteuttamaan Lupausta ympäristölle

Kiiltolaiset osallistuivat ensimmäistä kertaa John Nurmisen Säätiön vuosittain järjestämään Itämeripäivään. Eri maiden kiiltolaiset keräsivät roskia Itämeren rannoilta ja osallistuivat somekuvahaasteeseen Itämeren hyväksi.

John Nurmisen Säätiön vuosittain järjestämää Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina. Sen tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta Itämerestä ja sen tilasta, innostaa ihmisiä nauttimaan Itämerestä sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Kiillon yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa alkoi vuoden 2021 alussa, ja Kiilto osallistui Itämeripäivään nyt ensimmäistä kertaa. Yhteistyö kytkeytyy myös vahvasti Kiillon Lupaukseen ympäristölle.

 ”Vastuun kantaminen ympäristön hyvinvoinnista on Kiillon kulttuurin kulmakiviä ja jatkuvasti läsnä jokapäiväisessä työssämme. Lähes kaikki Kiillon toimintamaat ovat Itämeren ympärillä tai valuma-alueilla. Osallistumalla Itämeripäivään halusimme juhlistaa yhteistä Itämerta, tuoda esiin tärkeitä ympäristönäkökulmia, tehdä konkreettisia ympäristötekoja ja kannustaa siihen myös muita”, kertoo Kiillon Executive Assistant Tiina Niemi.

Kiiltolaiset roskienkeruussa Itämeren rannoilla

Kiiltolaisten Itämeripäivään kuului esimerkiksi roskienkeruutapahtumien järjestäminen eri toimintamaissa. Mukana oli kiiltolaisia niin Suomesta, Venäjältä, Virosta, Ukrainasta kuin Puolasta.

Itämeripäivälle sattunut sateinen ja tuulinen ilma ei kiiltolaisia haitannut. Kuluttajaliiketoiminnan tiimi Kiillon Helsingin-toimipisteestä suuntasi iltapäiväksi Lauttasaareen keräämään roskia rannoilta ja lenkkipoluilta. Roskienkeruutempauksen järjestänyt Kiillon Head of Marketing Kaisa Tuppura pitää iltapäivää onnistuneena.

”Katsomme toimiston ikkunasta päivittäin Itämeren rantaa. Ajattelimme, että haluamme Itämeripäivänä tulla tänne luonnon lähelle ja meren rantaan ja putsata nekin vähät roskat, jotka ovat ulkoilijoiden ja lenkkeilijöiden tiellä. Oli mahtavaa huomata, kuinka koko tiimi lähti innoissaan mukaan”, Tuppura iloitsee.

Mukana roskien keruussa oli myös Kiillon Brand and Communications Trainee Thomas McGinley, joka muutti Washington D.C:stä Suomeen opiskelemaan kaksi vuotta sitten.

”Suomalaisten yhteys luontoon on hyvin vahva. Vastuullisuus ja teot ympäristön hyväksi ovat myös itselleni tärkeitä, joten on hienoa, että Kiilto haluaa tehdä konkreettisia tekoja ympäristön ja Itämeren hyväksi ja tukee esimerkiksi tätä tapahtumaa ympäristötietoisuuden lisäämiseksi”, McGinley iloitsee. Hänelle Itämeri on tuttu erityisesti uimapaikkana.

”Rakastan uimista, ja olen juuri saanut totutettua itseni myös avovesiuintiin ilman saunaa”, McGinley naurahtaa.

”On hienoa, että Kiilto on lähtenyt yrityksenä tekemään yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren hyväksi. Ympäristö on tärkeä osa strategiaamme ja haluamme toimia Lupaus ympäristölle -kulttuurimme mukaisesti joka päivä. Tämä on yksi syy, miksi olemme ylpeästi kiiltolaisia”, Tuppura kertoo.

Somekuvahaasteella mukana tukemassa Itämerta

Herättääkseen keskustelua Itämeren tilasta laajemmin, Kiilto järjesti myös hyvänmielen somekuvahaasteen, johon osallistumalla saattoi kerryttää Kiillon vuosittain tekemää lahjoitusta John Nurmisen Säätiölle. Kuvahaasteeseen sai osallistua postaamalla sosiaaliseen mediaan kuvan Itämeri-ystävällisestä ateriasta, uintihetkestä avovedessä, roskienkeruusta tai muusta luontoaiheesta tunnisteella #kiiltoforthebalticsea. Kuvahaasteen myötä Kiilto lahjoittaa vuosittaisen summan lisäksi John Nurmisen Säätiölle 5 000 euroa.

”Moni tarttui kuvahaasteeseemme ja ilahduimme siitä, miten moni kääri hihat ja tarttui toimeen Itämeren hyväksi, esimerkiksi keräämällä roskia omalta lähiseudultaan”, kertoo Kiillon Communications Manager Satu Makkonen.