Tiivistys

Kiillon tiivistysratkaisuilla ehkäistään tehokkaasti ilmavuotoja, lämpövuotoja ja radonin kulkeutumista sisäilmaan.

Ilmatiiveyden hallinnalla kohti parempaa sisäilmaa

Hallitsemattomat ilmavuodot rakenteissa voivat aiheuttaa sisäilman laadun heikkenemistä, kun korvausilma kulkeutuu sisälle epäpuhtaana rakenteista. Rakenteiden tiivistämisellä voidaan parantaa myös energiatehokkuutta, sillä ilmavuotojen ohella ehkäistään myös lämpövuotoja. Kiilto tarjoaa yhteensopivan järjestelmän, jolla kokonaisuus toimii tasoituksesta viimeistelyyn saakka.

Esimerkkejä tiivistyskohteista:

Huom! Tiivistyskohteissa käytettävät ratkaisut on suunniteltava aina kohdekohtaisesti.

Lattian ja seinän liitos

1990-luvulla valmistuneen omakotitalon lattian ja seinänraoissa merkittäviä ilmavuotoja, jotka vaikuttavat sekä sisäilman laatuun että talon energiatehokkuuteen. Ratkaistu käyttämällä siveltävää Kiilto Pro Airblock Fiber tiivistysainetta.

Sisäkaton tiivistys

Julkisen rakennuksen katossa oleva betoni oli huokoista, ja siinä oli reikiä rakennusteknisten muutosten jäljiltä. Seinän ja katon rajassa oli myös ilmavuotoja. Ratkaisuna isot reiät esitäytettiin sementtipohjaisella tasoitteella ja katto ruiskutettiin Kiilto Pro Airblock Coat tiivistysaineella.

Ikkunoiden rakenneliitokset

Koulurakennuksen ikkunoiden ilmavuodot päädyttiin tiivistämään Kiilto A 215 erikoisliimamassalla. Satoja ikkunoita koskeneessa tiivistyksessä huomionarvoista oli tiiviin lopputuloksen lisäksi myös valitun ratkaisun hyvä kustannustehokkuus.

Tuotteet

Ammattikäyttöön suunnitellut tuotteet rakenteiden tiivistämiseen. Kiilto Pro Airblock -järjestelmä soveltuu ilmavuotojen ja radonin hallintaan seinien ja lattioiden rajapinnoilla, sekä ikkunoiden ja ovien liitoskohdissa. Kiilto A 215 on erikoisliimamassa ilmavuotojen tiivistämiseen.

Näin yhteistyö kanssamme näkyy:

Suunnittelijalle

Tarjoamme suunnittelijoille vahvan taustatuen, dokumentit ja koko tietotaitomme alan kemiasta. Autamme hallitsemaan riskejä, sillä rakennusmateriaalien kehittäjänä tunnemme tuotteemme. Näin kohteeseen voidaan määrittää tutkitusti yhteensopiva järjestelmä.

Urakoitsijalle

Kun tuotteiden kehityksessä on huomioitu aidosti asentajan tarpeet, tuote helpottaa ammattilaisen työtä. Lisäksi tuemme urakoitsijoiden työtä esimerkiksi tarjoamalla jatkuvasti koulutuksia tuotteidemme teknisistä ominaisuuksista ja työmenetelmistä.

Tiloista vastaavalle

Ilmatiiveystutkimusten tulokset lukuisista kohteista kertovat, että Kiillon tiivistysratkaisuilla on päästy tiloissa erinomaisiin lopputuloksiin. Kun sisäilma vaihtuu puhtaasti ja hallitusti sieltä mistä pitää, rakennus on käyttäjilleen toimiva.

Asiakkaamme kertovat

Yhteistyöllä homma sujuu

Lue lisää

Kerrostaloille uusia tiiviitä vuosia

Lue lisää

Tiivistä yhteispeliä sisäilmakorjauskohteessa

Lue lisää

Sisäilmakoulutukset

Sisäilma-asiantuntijalta

Kiilto keräsi yhteen erilaisia väittämiä ja vallalla olevia ajatuksia sisäilmaongelmista. Kun kokenut ja arvostettu sisäilma-asiantuntija Juhani Pirinen otti niihin kantaa, syntyi mielenkiintoinen 7-osainen juttusarja.

Sisäilman laatuun vaikuttavat monet tekijät

Lue lisää

Haluatko tietää lisää tiivistysratkaisuistamme?