Kiilto Airblock Fiber
Ilmavuotojen tiivistysaine

1-komponenttinen, kuituvahvistettu, vesiohenteinen, liuotteeton ja pastamainen tiivistysaine, joka levitetään siveltimellä tai telalla pysty-, vaaka- ja kattopinnoille.

Edut ja ominaisuudet

  • erittäin elastinen suojapinnoite ilmavuotojen tiivistämiseen
  • pastamainen
  • päälle maalattavissa
  • läpivientien, ikkuna- ja oviliitosten, lattian ja seinän rajan sekä seinän ja yläpohjan välisen sauman tiivistämiseen sisätiloissa
  • testattu ja hyväksytty radonsulku

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Erittäin elastinen, vesipohjainen ja helposti levitettävä pastamainen sisätilojen ilmavuotojen tiivistysaine. Toimii radonsulkuna ehkäisten tutkitusti myös radonin diffuusion. Tuotteella on erinomainen tartunta erilaisiin alustoihin. Sitä voidaan käyttää pysty-, vaaka- ja kattopinnoilla, erilaisissa liitoksissa ja saumoissa sekä läpivienneissä. Soveltuu kylmilleen jääviin sisätiloihin.

PakkauskokoEAN-koodi
10 kg/8,1 l 6411512708102
Halkeamansilloituskyky

3,8 mm (EN 1062-7 (mod))
Kiilto Kerasafe Saumanauhan tai Kiilto Butyylinauhan kanssa >10 mm

Kerrosvahvuus

n. 0,4 mm kuivakalvo
(n. 0,9 mm märkäkalvona)

Käyttölämpötila

+15–25 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

M1

Lämmönkesto kuivana

-20 …+70 °C

Pakkauskoot

10 kg / 8,1 L

Riittoisuus

n. 1 kg/m²

Tartuntalujuus

Eri alustoilta
Betoni: 2,1 MPa
Karkea lattiatasoite: 1,3 MPa (Kiilto 70)
Sileä lattiatasoite: 1,6 MPa (Kiilto TopPlan DF)
Tiili: 1,8 MPa
Vaneri: 1,5 MPa
RST (metalli): 2,1 MPa
Alumiini: 1,9 MPa
Kiilto Block: 2,8 MPa
Kiilto Hydrablock: 2,7 MPa
Kahitiili, lastulevy, kipsilevy ja seinätasoitteet: Tartunta ylitti alustan lujuuden

Tiheys/ominaispaino

1,25

Tyyppi/sideaine

SBR hybridi

Varastointi

yli +1 asteen lämpötilassa, tiiviisti suljetussa alkuperäisastiassa max. 1 vuosi.

Vesihöyrynläpäisy

Sd = 18 m
Höyrynläpäisevyys (EN ISO 12572:2001 condition A)

Viskositeetti

n. 65 000 mPas

Värit

Valkoinen

olomuoto

Kuituja sisältävä pasta

pH

n. 9

pakkasenkestävyys

Jäätyvää

Käyttöohje

Sekoita tuote ennen käyttöä. Poista alustasta kaikki tartuntaa heikentävät aineet kuten irtoava aines, pöly, lika ja suolakertymät. Täytä kolot ja reiät etukäteen. Levitä tuote vähintään kahteen kertaan tasaiseksi kerrokseksi. Toinen kerros voidaan levittää pian ensimmäisen kerroksen jälkeen (märkää märälle). Kuivumisaika riippuu olosuhteista ja levitetystä kerrospaksuudesta.
Kiilto Airblock Fiberin kanssa voidaan käyttää Kiilto Butyylinauhaa tai Kiilto KeraSafe Saumanauhaa tarpeen vaatiessa. Huokoiset alustat voidaan tarvittaessa pohjustaa ohennetulla (1:1) Kiilto Keraprimerilla ennen Kiilto Airblock Fiberin levitystä.

Työväline: sivellin tai tela.

Pinnoittamattomana tuotteen mekaaninen ja uv-valon kesto ovat rajallisia. Tuotteen tasoitus- ja pinnoitustarve on arvioitava tapauskohtaisesti.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu
Nordic Ecolabel