Kioskin, terassin ja ulkoravintolan siivous

Kesän lähestyessä ulkoterassit ja kioskit täyttyvät asiakkaista, jotka haluavat nauttia auringonpaisteesta ja herkullisesta ruoasta. Hyvä hygienia auttaa varmistamaan, että tarjoat asiakkaillesi huolettoman ruokailukokemuksen myös ulkona. Katso vinkkimme puhtaaseen kesäsesonkiin!

Kesäkaudella ulkoterassit täyttyvät asiakkaista ja jäätelökioskin jonon näkee kauas. Kesäapulaiset tuuraavat vilskeen keskellä ja asiakkaiden palvelemisen lisäksi on ehdittävä pitää huolta myös tilojen viihtyisyydestä. Ravintolan terassikalusteiden puhdistus, kioskin siivous tai ulkoravintolan puhtaanapito sujuu nopeasti, kun käytössä on oikeanlaiset puhdistusaineet sekä välineet. Kotimaiset Kiilto Pro -puhdistusaineet puhdistavat lian, rasvan ja siitepölyn tehokkaasti myös ulkona. Terassin, kioskin ja muiden kesäruokapaikkojen siivousohjeet auttavat sinua ja henkilökuntaasi huolehtimaan hygieniasta ja varmistamaan puhtaan ja turvallisen ruokailukokemuksen myös ulkona. Voit tallentaa ohjeidemme lopusta myös tulostettavan version kesätyöntekijöiden opastamiseksi.

Kioskin, terassin tai ulkoravintolan siivousohjeet

Käyttövalmiit puhdistusaineet tekevät puhtaanapidosta nopeaa ja helppoa

Kun kesäkuukaudet ovat täydessä vauhdissa, on tärkeää varmistaa, että henkilökuntasi ehtii keskittyä asiakkaidesi sujuvaan palvelemiseen. Varsinkin pienissä kioskeissa kannattaa siksi suosia nopeakäyttöisiä puhdistusaineita, jotka ovat suoraan valmiita käytettäväksi ilman laimentamista. Näin parannat myös työturvallisuutta, sillä työntekijöiden ei tarvitse käsitellä pesuainetiivisteitä ahtaissa tiloissa.

Suosi monikäyttöisiä puhdistusaineita

Monikäyttöisillä puhdistusaineilla pidät siivousainepakkausten määrän aisoissa ja puhdistuksen yksinkertaisena. Esimerkiksi valitsemalla Kiilto Pro Superquick Spurt -yleispuhdistusaineen voit puhdistaa yhdellä tuotteella niin myyntitasot, asiakaspöydät ja -tuolit kuin lasit ja vitriinit. Mikäli ulko-olosuhteissa on tarpeen myös pestä käsin astioita, Kiilto Pro Neutra L on miedosti hajustettu tuote, jolla onnistuu vettä sietävien pintojen pyyhinnän lisäksi myös käsin pestävien astioiden tiskaus ja jäätelökauhojen puhdistus.

Muista pintojen desinfiointi

Tiheästi kosketellut maksupäätteet, ovenkahvat ja muut kosketuspinnat on hyvä desinfioida myös ulkona, jotta voidaan ehkäistä tartuntojen leviäminen. Valikoimastamme löytyy tuotteita, joilla puhdistat ja desinfioit pinnat yhdellä kerralla. Hajusteeton ja tehokas Kiilto Pro Antibact sopii kaikenlaisten pintojen desinfiointiin. Jos etsit käyttövalmista tuotetta, Kiilto Pro Easydes Spray ei vaadi laimennusta etukäteen. Elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevat pinnat, kuten leikkuulaudat, tulee pyyhkiä lopuksi vedellä kostutetulla pyyhkeellä.

Panosta laadukkaisiin siivousvälineisiin

Asiakaspöytien ja -tuolien pyyhintä on osa päivittäisiä rutiineja, mutta ethän unohda muita pintoja. Kun lasit ja vitriinit puhdistetaan säännöllisesti, pääsevät jäätelöt ja muut herkut houkuttelevasti esille. Lakaise myös irtoroskat päivittäin tai tarpeen mukaan. Laadukkailla välineillä työ käy vaivattomasti. Voit tutustua siivousvälinevalikoimaamme täällä.

Huomio käsiin – niin omiisi kuin asiakkaiden

Hyvä henkilökohtainen hygienia on tärkeä muistaa aina ruokaa käsitellessä. Kädet tulee pestä riittävän usein ja tarpeen mukaan myös desinfioida. Myös kertakäyttöisiä suojakäsineitä voi käyttää. Vaihda käsineet puhtaisiin riittävän usein ja aina työvaiheesta toiseen siirryttäessä.

Suositeltavaa on antaa myös asiakkaille mahdollisuus käsien desinfiointiin. Kun pidät myyntitiskillä käsihuuhdetta tarjolla, asiakas voi desinfioida kädet ennen jäätelön tai muun tuotteen nauttimista. Muistathan myös, että terve iho on paras suoja viruksia vastaan. Käsien kosteuttaminen auttaa pitämään ihon ehjänä ja torjumaan taudinaiheuttajia myös kesäisin.

Säännöllinen testaus kertoo hygieniatasosta

Tärkeä osa puhtautta on omavalvonta. Kun tiedetään, miten hygienia toteutuu, mahdollisiin puutteisiin voidaan tarttua välittömästi. Hygicult TPC on kotimainen, tiukat laadunvarmistusnormit täyttävä pintahygieniatesti, jolla saa luotettavat tulokset nopeasti ja helposti. Orion Clean Card Pro -pikatesti on kehitetty erityisesti puhdistustuloksen ja valkuaisainejäämien todentamiseen puhdistetuilta pinnoilta.

Ohjeista henkilökuntaasi

Kun kaikilla on tiedossa, millaisia toimenpiteitä työvuoron aikana puhtauden ja hygienian eteen odotetaan, on asiakkaiden viihtyisä kokemus taattu ja seuraavaan työvuoroon on mukava saapua. Tulosta siivousohjeemme työntekijöidesi tueksi!


Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita tai uutisia keittiöhygieniaan?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).