Ikkunoiden pesu

Kirkkaat ja puhtaat ikkunat saa aikaiseksi helposti, kun noudattaa ikkunanpesun vaiheita ja käyttää tarkoituksenmukaisia pesuaineita sekä välineitä.

Pesu onnistuu parhaiten, kun ikkunoihin ei osu suora auringonpaiste

Ammattilaiset tietävät, että paras sää ikkunoiden pesuun on pilvinen keli. Suora auringonpaiste kuivattaa pesuaineen lasipintaan liian nopeasti, jolloin siisti lopputulos on haastavampi saavuttaa. Ikkunat kannattaakin siis puhdistaa, kun ne ovat varjossa. Myös sadetta ja kovia pakkasia on syytä välttää ikkunoita pestessä.

Ikkunanpesun tarvikkeet

 • Pesuliuos
 • Sanko
 • Mikrokuitupyyhkeitä
 • Ikkunanpesin
 • Ikkunankuivain

Ikkunanpesun vaiheet

Kun puhdistat ensin ikkunoiden likaisimmat kohdat, kuten ikkunanpielet ja pellit, vältät ikkunanpesuvälineiden liian nopean likaantumisen laseja puhdistaessa. Lopuksi huolellinen kuivaus viimeistelee lopputuloksen.

 • Puhdista puitteet.
  Jos ikkunan pinnassa, kaihtimissa tai karmeissa on paksu kerros pölyä ja viimeisimmästä pesusta on vierähtänyt tovi, kannattaa aloittaa imuroinnilla. Yleispuhdistusaineella ja mikrokuitupyyhkeellä puhdistat puitteiden tahrat ja pinttymät.
 • Pese ikkunoiden lasit.
  Kastele ikkunanpesin pesuliuokseen ja etene uloimmasta ikkunasta ylhäältä alas, jotta pestessä et tule lianneeksi jo pestyjä ikkunoita.
 • Kuivaa lasit.
  Pyyhi kuivain mikrokuitupyyhkeeseen vetojen välissä välttääksesi raidat. Ikkunankuivaimen kumin käyttöikä on noin 20 tuntia, minkä jälkeen se on hyvä vaihtaa uuteen.
 • Kuivaa reunat.
  Käytä kuivaamiseen uutta, puhdasta mikrokuitupyyhettä. Huolellisesti kuivaamalla varmistat, ettei nurkkiin jää pisaroita ja siten pesuainejäämiä.

Joutsenmerkityt pesuaineet ikkunanpesuun

Ikkunoiden pesuun suositellaan paljon erilaisia tuotteita etikasta ja sanomalehdestä tiskiaineisiin. Pestessä esimerkiksi astianpesuaineella voivat sen vaahtoavat ominaisuudet hankaloittaa ikkunoiden pesua, mutta suurempi haaste on, että astianpesuaine vaatisi myös huuhtelun jälkikäteen. Ammattisiivouksessa kannattaa suosia tarkoituksenmukaisia tuotteita, sillä se on paitsi taloudellisempaa, se myös tekee työskentelystä nopeampaa. Ikkunanpesuaineiden tuotekehityksessä on myös huomioitu käyttöolosuhteiden vaatimukset, kuten mahdollinen pieni pakkanen.

Lasipintojen puhdistukseen sopii Kiilto Pro Window. Ikkunanpesuainetiiviste on todella riittoisa käytössä. Kun lasipinnoissa on selkeitä tahroja, suoraan pinnalle suihkutettavalla Kiilto Pro Window Spurt -puhdistusaineella ne poistaa näppärästi. Molemmat tuotteet kuuluvat joutsenmerkittyyn Kiilto Pro Natura -sarjaan, jonka tuotteet ovat ympäristömyötäinen ratkaisu ammattisiivoukseen.

Muista keväällä myös lattioiden perussiivous

Kevään ensimmäisten auringonsäteiden ilahduttaessa aletaan ikkunoiden puhdistuksen lisäksi varautua myös siihen, että pian on ajankohtaista tehdä vahanpoisto ja vahaus lattiapinnoille. Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Kysy lisää koulutuksistamme!


Haluatko tietää, kun julkaisemme uusia ohjeita?

Tilaa ammattisiivouksen uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).