Kemia – arkemme sankari ja ympäristö­innovaatioiden edelläkävijä

Sen sijaan, että kemiaa syntyisi laboranttien koeputkissa, se on osa ympäristöämme. Luonnontiede, jonka avulla huippuasiantuntijat yhdistävät juuri oikeat ainesosat ratkaisuiksi arkemme tarpeisiin.

Kohtaamme kemian arjessamme kaikkialla. Se huolehtii puhtaudesta ja varmistaa ravintomme turvallisuuden. Sillä rakennetaan kotimme ja maksimoidaan niiden paloturvallisuus. Sen mahdollisuudet avaavat uusia vaihtoehtoja vihreämmille pakkausvaihtoehdoille.

Emme useinkaan tule ajatelleeksi kemian roolia arjessamme, ja hyvä niin. Silloin kemianteollisuuden ratkaisut toimivat niin kuin ne on suunniteltu. Turvallisesti, tehokkaasti ja ympäristöä säästäen.  

Osa arjen ympyröitä. Osa hyvää elämää.

Kemianteollisuuden Arjen ympyrät -kampanja tekee näkyväksi sen, miten kemia tekee arjestamme monin verroin sujuvampaa. Kemian merkitystä arjessamme on helppo havainnollistaa eri tilojen kautta. Erilaiset pesu-, siivous-, ja desinfiointiaineet löytyvät pesu- ja kodinhoitohuoneista, märkätiloissa vedeneristeet, saumausaineet ja silikonit ovat välttämättömyys, seinät ja lattiat on tasoitettu, ja keittiön tasolta löytyvät elintarvikepakkaukset sisältävät turvallisesti puhtaissa olosuhteissa tuotettua ruokaa. Huonekalumme pysyvät monilta osin koossa liimalla, ja kosmetiikka kulkee mukanamme matkoillakin. Kiillosta löytyy osaamista kaikilla näillä osa-alueilla.

Tutustu Kiillon liiketoiminta-alueisiin:

Avain elämää mullistaviin innovaatioihin

Arjen mahdollistamisen lisäksi kemiassa piilee myös valtava potentiaali maailmaa mullistaviin innovaatioihin, myös ilmastonmuutosta vastaan. Pelkästään Kiillossa työskentelee noin 50 tuotekehittäjää, jotka tutkivat työkseen mahdollisuuksia ympäristöystävällisempien raaka-aineiden, tuotteiden ja ratkaisujen sekä pakkausten kehittämiseen. Yhteistyö muiden yritysten, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa luo hedelmällisen pohjan kestävämmän tulevaisuuden kehittämiselle.

Kiillossa tehdään työtä esimerkiksi sellaisten aiheiden äärellä kuin maailman ensimmäinen biohajoava sulateliima, liiman tuottaminen ilmasta ja sementin korvaaminen ympäristöystävällisemmällä vaihtoehdolla.

Lue Kiillon viimeisimmät innovaatiouutiset:

Ympäristöjohtajuutta kemian avulla

Kiillon toimintaa ohjaa Lupaus ympäristölle. Se on osa yrityksen kulttuuria ja kattaa Kiillon koko toiminnan tuotteiden sisällöistä ja pakkauksista logistiikkaan ja energiaratkaisuihin. Kiilto pyrkii alansa ympäristöjohtajaksi ja henkilöstotutkimuksen tulosten mukaan tämä tavoite koetaan merkitykselliseksi myös kiiltolaisten keskuudessa.

Kiillon tavoitteena on esimerkiksi se, että vuoteen 2025 mennessä 70 prosenttia pakkauksista on joko uudelleen käytettäviä tai kierrätysmateriaalista valmistettuja. Hiilineutraaliuteen Kiilto tähtää jo vuonna 2028.

Lue lisää Kiillon Lupauksesta ympäristölle.