Käsihygieniakäytännöt nykyään – Uuden normaalin aika

Maailmanlaajuisen terveyskriisin aikana käsidesi nousi yhä merkittävämmäksi turvallisuuden ja suojan symboliksi. Sen siirreltävyys ja kätevyys johtivat sen laajaan käyttöönottoon kodeissa, työpaikoilla ja julkisissa tiloissa. Kuitenkin, huolimatta vakiintuneesta käsidesin kysynnästä ja käytöstä, julkisten tilojen sisäänkäynneistä ja yleisistä tiloista, joissa käsien desinfiointi oli aikaisemmin mahdollista, puuttuu nyt usein tarvikkeita tai niistä löytyy tyhjiä annostelijoita.

Käsihygieniakysely-trilogia

Kiilto toteutti kyselyn ymmärtääkseen COVID-19 pandemian aiheuttamaa kuluttajien käsihygieniakäytäntöjen muutosta sekä pandemian laajempia vaikutuksia käyttäytymiseen, mukaan lukien siivouskäytännöt ja julkisen toiminnan vuosina 2020, 2022 ja 2024.

Tavoitteena oli tutkia hygieniakäyttäytymisen kehitystä, paikallistaa tärkeät tekijät, jotka muovaavat kuluttajien hygieniarutiineja, ja tarkastella uusia normeja nykyisessä ”uuden normaalin” aikakaudessa.

Vastaajia pyydettiin arvioimaan esimerkiksi

  • henkilökohtaisia käsihygieniarutiineja
  • tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat käsidesin valintaan ja ostamiseen
  • hygieniatuotteita, joita työnantajan tulisi tarjota
  • puhdistusrutiinit kotona
  • puhdistusrutiinit julkisilla paikoilla

Tärkeimmät opit

Pandemian jälkeen asenteet käsihygieniaa kohtaan ovat muuttuneet rennommiksi. Silti jopa 56 % omistaa pullon käsidesiä, ja jopa 27 % kuljettaa sitä mukanaan. Vaikka molempien osuus on hieman laskenut, se on edelleen merkittävä, erityisesti matkustaessa.

Tietoisuus hygieniasta on lisääntynyt pandemian seurauksena. Kysyntä käsidesituotteille pysyy korkeana yhä, pandemian jälkeenkin. Esimerkiksi, tuloksista on havaittavissa yleinen halu parantaa työpaikan hygieniaa ja 61 % vastaajista toivoo työnantajan tarjoavan käsidesiä työaikana.

Kuluttajat haluavat myös käyttää puhdistusaineita tai desinfioida julkisissa tiloissa, jos se on mahdollista. Lisäksi 62 % ihmisistä kokee, että käsidesin saatavuus julkisissa tiloissa luo turvallisuuden tunnetta. Siksi on edelleen tärkeää tarjota desinfiointiaineita vierailijoille julkisissa tiloissa, vaikka pandemian vaarat olisivatkin pääosin ohi.

Kolme tärkeintä tekijää käsidesin valinnassa ovat:

  1. Saatavuus (Kesk. 2024: 4,1 / 5,0, 2022: 4,1)
  2. Ei kuivata tai ärsytä ihoa (2024: 4,1, 2022: 4,0)
  3. Sillä on dokumentoitu vaikutus bakteereihin ja viruksiin (2024: 3,8, 2022: 4,0)

Kiilto tarjoaa laajan valikoiman hygieniaratkaisuja eri aloille ja sovelluksiin, jotka vaativat korkeaa hygieniatasoa. Puhdistusaineet ja -laitteet on kehitetty erityisesti ammattikäyttöön. Kiilto tarjoaa myös monipuolisen valikoiman hajusteettomia ihonpuhdistusnesteitä, käsidesinfektioaineita, kosteuttajia ja muita henkilökohtaisen hygienian tuotteita ammattilaisille ja asiakkaille.

Saatat olla kiinnostunut myös: