Kiilto Block
Sulkuaine

Hajuton ja liuotteeton tiiviin pinnan muodostava sulkuaine rakenteista sisäilmaan vapautuville haitta-aineille. Tiheän verkkorakenteen ansiosta tuote on sitkeä ja elastinen ja näin ollen soveltuu erinomaisesti erilaisille alustoille.

Edut ja ominaisuudet

  • elastinen, tiivis ja sitkeä
  • hajuton ja liuotteeton
  • VOC- ja PAH yhdisteiden sekä ammoniakin hallintaan
  • erinomainen leviävyys ja tartunta erilaisiin alustamateriaaleihin
  • voidaan jättää viimeiseksi pinnaksi tiloissa, jotka ovat uv-valolta suojattuja

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Block on 2-komponenttinen, tiheän verkkorakenteen muodostava sulkuaine rakenteista sisäilmaan vapautuville haitta-aineille.

PakkauskokoEAN-koodi
13 l/10 kg 6411513443101
Alustan kosteus

Huomioi oikea primeri alustan kosteuden mukaan.

Ilman kosteus

korkeintaan 70 % RH

Kerrosvahvuus

2 mm paksuinen sulkuaine kerros

Kovettumisnopeus

12h kuluttua kestää kevyttä kuormitusta.
7d kuluttua lopullinen lujuus.

Kovuus

Shore D 60

Käyttölämpötila

15–30 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

M1

Murtolujuus

n. 12 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

n. 35 % (DIN 53504)

Pakkauskoot

Kiilto Block 10 kg
Kiilto Block hardener 3 kg

Riittoisuus

1,4 kg / m² = n. 1 mm kerrospaksuus

Sekoitussuhde

Kiilto Block 100 paino-osaa
Kiilto Block hardener 30 paino-osaa

Tiheys/ominaispaino

Seos: n. 1,4 kg/l

Työskentelyaika

n. 20–30 min

Varastointi

Avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 12 kuukautta.

Vesihöyrynläpäisy

Sd = 53 m
Höyrynläpäisevyys (EN ISO 12572:2001 condition A)

Viskositeetti

Kiilto Block n. 5 000 mpas
Kiilto Block hardener n. 200 mPas

Värit

Vaaleanharmaa

Käyttöohje

Soveltuvat alustat: Tasainen ja puhdas betoni tai vastaava luja tasoitepinta kuten Kiilto HardPlan.

Kohteet, joihin tulee lattiapäällyste tai laatta:
Poista irtolika huolellisesti. Mikäli alustan kosteus on <90 RH % pohjusta alusta Kiilto Blockilla ohuelti niin, että tuotteen menekki on n. 300 g/m². Kosteammilla alustoilla pohjusta alusta Kiilto Hydrablockilla kertaalleen menekillä 300 g/m². Kohteet, jotka jäävät Kiilto Block pinnalle: Poista irtolika huolellisesti. Mikäli alustan kosteus on <90 RH % pohjusta alusta Kiilto Hydrablockilla kertaalleen. Tuotteen menekki on n. 300 g/m². Kosteammilla alustoilla pohjusta alusta Kiilto Hydrablockilla kahteen kertaan kokonaismenekillä 600 g/m². Tilan suhteellinen kosteus ei saa olla yli 70 % RH ja lämpötilan tulee olla 15–30 asteen välillä. Sekoita Kiilto Block huolellisesti. Lisää joukkoon Kiilto Block Hardener oikeassa sekoitussuhteessa. Tyhjennä 3 kg Kiilto Block Hardener 10 kg Block Sulkuaineen joukkoon ja sekoita tässä astiassa. Pidä porakonevispilä koko ajan seoksen pinnan alapuolella, jotta seokseen ei muodostu ylimääräisiä ilmakuplia. Kaada sulkuaine toiseen astiaan. Sekoita seos vielä uudelleen, jotta sulkuaineeseen ei jää sekoittumattomia komponentteja. Kaada seos lattialle ja tasaa teräs- tai hammaslastalla niin, että pintaan jää n. 1mm paksuinen kerros. Telaa pinta kauttaaltaan lyhytnukkaisella maali- tai piikkitelalla, jotta sulkuaineen ilmakuplat poistuvat. Anna kuivua 12–72 h. Levitä toinen kerros ensimmäisen kerroksen tapaan. Kiilto Blockin kokonaismenekki on n. 2,8 kg / m². Huom. jos Kiilto Blockia käytetään myös pohjusteena, niin silloin pintaan käytettävä kokonaismenekki on 2,5 kg/m². Ylösnostot: Lisää 1,5–2,5 % Sylothix 51 paksunnekuitua Kiilto Block sulkuaineen joukkoon ylösnostoja tehtäessä. Sulkuaine ei saa joutua ensimmäisen vuorokauden aikana kosketuksiin veden kanssa. Materiaalien ja ympäristön lämpötila sekä kosteus vaikuttavat kovettumisnopeuteen. Työvälineiden pesu asetonilla tai Kestopur Cleaner 303:lla. HUOM. Sulkuaine kellastuu UV-säteilyn vaikutuksesta, jos pinta jää viimeiseksi pinnaksi.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
CE-merkki
LEED
Avainlippu