Paperi- ja kartonkiteollisuus

Paperin- ja kartonginvalmistuksen jatkuvien prosessien tuotantovolyymit ovat suuret ja prosessien häiriöt tuottavat suuria kustannuksia.

Paperi- ja kartonkirullat toimitetaan tyypillisesti jatkojalostajalle rullina, joiden käärintään voidaan käyttää kuitupohjaisia materiaaleja. Rullat saatetaan kuljettaa meriteitse toisille mantereille. Pitkien merimatkojen aikana vaihtelevat kosteudet ja lämpötilat asettavat liimaukselle korkeat vaatimukset.

Erilaisten kuitupohjaisten funktionaalisten laminaattien valmistuksessa tulee tehdä myös liimanvalinta lopputuotteen vaatimukset huomioiden.

Asiakkaamme kertovat

Walki luottaa kotimaiseen liimaan

Lue lisää

Esimerkkejä liimausratkaisuistamme

Rullankäärintä

Rullankäärintäliiman tulee olla sopivan joustava mutta silti lujasti sitova. Matalan käyttölämpötilan liimat ovat turvallisempia, ekologisempia ja vähemmän laitteita karstottavia. Sininen väri voidaan lisätä liiman joukkoon visuaalisten tarkastelun helpottamiseksi.


Laminaatit

Paperipohjaisia laminaatteja käytetään yhä lisääntyvässä määrässä korvaamaan muovikalvoja. Liimalta voidaan vaatia kosteuden- tai lämmönkestoa sovelluksesta riippuen.


Tissuepaperit

Tissuepaperien valmistukseen tarvitaan useita erilaisia liimoja lähtien hylsyn valmistuksesta ja päättyen vedessä hajoavaan laminointiliimaan. Lisäksi pick-up ja häntäliimat ovat erikoisliimoja, joiden tulisi irrota paperista ilman kuiturepeämää.

Tuotebrändejämme

KIILTOMELT

Sulateliimasarja vaativiin teollisiin prosesseihin. Laaja tuoteperhe, johon luotetaan useilla eri teollisuudenaloilla.

Lue lisää Kiillosta

Haluatko tietää lisää ratkaisuistamme?