Yksivaiheinen eritetahradesinfektio

Eritetahrat aiheuttavat tartuntavaaran, siksi ne on poistettava heti. Eritetahradesinfektio voidaan tehdä yksi- tai kaksivaiheisena desinfektiona. Yksivaiheisessa eritetahran poistossa desinfektioaine annostellaan suoraan tahralle.

Yksivaiheisen eritetahradesinfektion vaiheet        

  1. Desinfioi kädet ja pue kertakäyttöiset suojakäsineet.
  2. Kaada tahralle runsas määrä desinfektioainetta (niin, että se peittyy kokonaan).
  3. Pyyhi tahra kertakäyttöisellä siivouspyyhkeellä tai paperilla levittämättä sitä, ja laita käytetty pyyhe sekä käsineet suoraan jätepussiin.
  4. Lopuksi desinfioi kädet uudelleen.

Desinfektioaine yksivaiheiseen eritetahradesinfektioon tulee valita huolellisesti ja noudattaa sen käytössä annettuja ohjeita, jotta varmistetaan tehokas ja turvallinen desinfektio. Jos käytössä on klooripitoinen desinfiointiaine, se on yksivaiheisessa menetelmässä aktiiviklooripitoisuudeltaan 5000 ppm:n (parts per million) klooria. Ennen eritetahran poistoa on varmistettava, että desinfektiokäyttöliuos on oikean vahvuista, eikä se ole vanhentunut.

Huolelliset hygieniakäytännöt ovat osa potilasturvallisuutta

Oksennus, lima, sylki, märkä, uloste, virtsa, veri, ja muu ihmisestä tai eläimestä erittyvä erite toimii taudinaiheuttajien kasvualustana ja aiheuttaa huomattavan infektioriskin. Tämän vuoksi eritetahran poisto niin nopeasti kuin mahdollista on jokaisen henkilökuntaan kuuluvan vastuulla. Eritetahran poistoon ja desinfektioon tarvittavat välineet, kuten desinfektioaineet ja pyyhkeet, on hyvä sijoittaa yhteisesti sovittuun paikkaan, josta ne ovat mahdollisimman nopeasti henkilökunnan saatavilla. Voit myös tulostaa työohjeen, josta vaiheet ja tuotteet yksivaiheiseen eritetahradesinfektion menetelmään on helppo tarkastaa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:


Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme?

Tilaa ammattihygienian uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).