Muovi kiertoon Kiillon Ämpäristöteko-keräyspisteillä 3.6.2022

Kiilto on 3.6.2022 jälleen mukana Muoviteollisuus ry:n järjestämässä Ämpäristöteko-tempauksessa, jossa kuluttajat voivat toimittaa kodin jäykät muovijätteet kierrätykseen. Keräykseen toimitetut muovijätteet hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan joko uusiomuovituotteina tai hyötyenergiana.

Kiillon keräyspisteet sijaitsevat Lempäälässä ja Turussa

Keräypisteet ovat auki pe 3.6.2022 klo 917 

Tietoa keräykseen kelpaavista materiaaleista

Materiaalin kierrätettävyyden parantamiseksi keräyspisteillä otetaan vastaan vain kotitalouksien rikkinäisiä ja tarpeettomiksi jääneitä kovamuovituotteita, joiden materiaali on polyeteeni (02 PE-HD tai 04 PE-LD) ja polypropeeni (05 PP). Näitä ovat esimerkiksi vanhat ämpärit, pulkat, muoviset puutarhakalusteet, lasten ammeet, saavit, kukkaruukut, eväs- ja muuttolaatikot, pakasterasiat, tyhjät vesikanisterit ja kastelukannut.  

Ämpäristöteko ei kerää pehmeitä tai muita muovilajeja olevia muovituotteita, kuten naruja, letkuja tai muovituotteita, joissa ei ole PP- tai PE-merkintää. Muovipakkaukset puolestaan kuuluvat muovipakkauskeräykseen. Metallit ja muuta materiaalia olevat osat on irrotettava esimerkiksi lapioista ja lumikolista.  

 

 

Mikä Ämpäristöteko?  

Ämpäristöteko-tempaus nostaa esiin muovinkierrätyksen tärkeyden ja kannustaa ihmisiä kierrättämään muovia myös arjessaan. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Ämpäristöteko-keräyksen kaikki paikkakunnat, aikataulut ja tarkemmat ohjeet löydät täältä: https://www.plastics.fi/amparisto