Ympäristövastuullisuutta käytännössä: Kiilto siirtymässä kierrätysmuovipakkausten käyttöön

Kiilto panostaa entistä tehokkaammin kestävien ja kiertotaloutta tukevien ratkaisujen löytämiseen. Tänä vuonna Kiilto alkaa hyödyntämään kierrätettyä muovia pääosassa ammattihygienia -tuotteidensa 5 litran muovikanistereissa.

Kiillon tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkösen mukaan uudet kanisterit ovat 35 prosenttisesti kierrätettyä muovia. Muovi on peräisin käytetyistä kuluttajapakkauksista.  

”Näin pystymme vähentämään neitseellisen muovin tarvettamme vuosittain jopa 20 tonnia”, Kähkönen toteaa. Hän lisää vielä, että muutoksilla säästettävän neitseellisen muovin määrä vastaa 100 000 yksittäistä 5 litran pakkausta. 

”Tämän myötä hiilijalanjälkemme kanisterien osalta pienenee merkittävästi. Lisäksi kanisterien käyttöönotto tukee myös asiakkaidemme yritystoiminnan ympäristömyötäisyyttä.”

Kanisterit on tuotettu Suomessa ja niiden tuotanto noudattaa täysin kuljetusmääräyksiä ja muuta lainsäädäntöä. Kierrätetystä muovista tehdyt kanisterit ovat käytännöllisiä ja turvallisia.

Tavoitteena kestävät ratkaisut

Kiilto tuo markkinoille ensimmäiset kierrätysmuovikanisterit huhtikuussa 2022 aloittaen ruokapalvelu -tuotteiden pakkauksista. ”Hiljalleen lisäämme uusia tuotteita. Syksyllä otamme käyttöön uudet pakkaukset ammattisiivoukseen”, Kähkönen kertoo. 

Heidi Kähkösen mukaan Kiillolla on jo jonkin aikaa keskusteltu kierrätysmuovikanistereiden käyttöönotosta. ”Olemme kehittäneet niitä yhdessä ja nyt olemme todella tyytyväisiä, kun pääsemme toteuttamaan visiomme”.

Uusien kierrätysmuoviastioiden tuominen markkinoille on osa Kiillon Lupausta ympäristölle, mikä on alkujaan jo vuodelta 2018. Lupaus ympäristölle tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessa sitä, että Kiilto tekee jatkuvasti töitä löytääkseen ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.

Katse tulevaisuudessa

Lupaus ympäristölle tarkoittaa myös kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden asettamista. Kiillon tähtäimessä on jo vuosi 2025, johon mennessä 70 prosenttia kaikista Kiillon tuotepakkauksista tulisi olla tehty kierrätetystä tai uusiutuvasta materiaalista, joita on mahdollista vielä kierrättää uudelleen.

”Lupaus ympäristölle koskee koko organisaatiotamme ja kaikkea, mitä teemme. Meillä on useita käynnissä olevia projekteja, jotka liittyvät Lupaukseemme”, kertoo Kähkönen.

Kiilto kehittää ja julkaisee jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä innovaatioita. Kiillon asiantuntijat ovat kehittäneet uusia pakkausratkaisuja myös henkilöhygieniatuotteisiin:

 ”Tulemme pian hyödyntämään kierrätettyä muovia muun muassa käsihuuhteiden pumppupulloissa”, Kähkönen paljastaa.

Kähkösen mukaan Kiilto on motivoitunut jatkamaan työskentelyään ympäristöystävällisyyden puolesta kaikin mahdollisin tavoin. ”Olemme sitoutuneet jatkuvaan kehitystyöhömme nyt ja tulevaisuudessa.”

Video: Kiilto alkaa käyttää kierrätysmuovia sisältäviä kanistereita