Kiilto lanseeraa Suomessa ensimmäisen Joutsenmerkityn ammattipuhdistusaineen, joka hyödyntää probiootteja

Kiilto Pro Universal Probio on Suomen ensimmäinen ammattisiivoukseen kehitetty probioottinen yleispuhdistusaine, jolle on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

Kiilto tuo helmikuussa 2024 markkinoille probiootteihin perustuvan yleispuhdistusaineen, joka lupaa parempaa puhdistustehoa ja vähemmän hajuhaittoja säännöllisesti käytettynä. Tuote on Suomessa ensimmäinen, joka vastaa Joutsenmerkin probioottisille ammattipuhdistusaineille asetettuihin vaatimuksiin.

Tuplavaikutus probiooteilla – välitöntä ja pitkäaikaista puhtautta

Probioottinen puhdistus on tuore, mutta paljon tutkittu näkökulma ylläpitosiivoukseen. Toimintaperiaate perustuu probioottien tuottamien entsyymien lianhajotusprosessiin, joka auttaa ehkäisemään epäpuhtauksia ja vähentämään haitallisten mikrobien, kuten erilaisten taudinaiheuttajien, elintilaa.

Probiooteilla voidaan edistää turvallista mikrobiympäristöä erityisesti julkisissa tiloissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa, hotelleissa ja hoivakodeissa. Kiilto Pro Universal Probio puhdistaa tehokkaasti kaikki vettä sietävät kovat pinnat ja jättää samalla niille hyödyllisiä mikrobeja, probiootteja. Ajan saatossa ne poistavat pitkäkestoisesti orgaanista likaa ja hajuja, helpottaen puhtaanapitoa jatkossa.

Joutsenmerkki edellyttää yleisiä vaatimuksia parempaa puhdistustehoa probioottisilta tuotteilta

Joutsenmerkin kriteereissä edellytetään, että mikro-organismeja sisältävillä puhdistusaineilla on oltava yleisiä puhdistusvaatimuksia parempi puhdistusteho. Lisäksi ehtona on, että mikro-organismit on todistettu turvallisiksi, luonnollisesti esiintyviksi ja GMO-vapaiksi, eli ne eivät ole geenimuunneltuja mikro-organismeja. Joutsenmerkin vaateissa on myös, että mikro-organismit eivät saa olla vastustuskykyisiä antibiooteille, tuotteessa olevat aineet vaikuttavat mahdollisimman vähän ympäristöön ja että tuote on turvallinen käyttäjille.

Kotimainen ratkaisu probioottiseen siivoukseen

Kiilto kehittää ja valmistaa probioottiset puhdistusaineensa Suomessa. Ne ovat laajan tutkimuksen ja testauksen tulos. Kiilto Pro Universal Probio on osa Kiillon probioottisten puhdistusaineiden valikoimaa, johon kuuluvat myös Kiilto Pro Biorine WC-tilojen puhdistusaine, Kiilto Pro Odor Stop hajunpoistoaine ja Kiilto Pro Drain Clean hajunpoisto- ja rasvanhajotusaine. Probiootteja sisältävät Kiilto Pro -tuotteet tunnistaa kauppanimestä, jossa mainitaan Probiotic (probioottinen).

Probioottinen siivous

Lue lisää

Haluatko tietää uusista ohjeista ja muista uutisista ammattisiivoukseen?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).